Братислав Дикић враћен из болнице у затвор

Бивши шеф српске Жандармерије Братислав Дикић, којег Специјално тужилаштво Црне Горе сумњичи за организовање планираних напада за вријеме парламентарних избора у тој земљи у октобру, враћен је из болнице у затвор у Спужу, сазнаје ЦдМ.

Регион 24.11.2016 | 07:55
Братислав Дикић враћен из болнице у затвор
Како се наводи, он је прије недјељу дана превезен у Клинички центар Црне Горе због лошег здравственог стања, а касније у једну болницу у Црној Гори.

Према тадашњој процјени затворских лекара, Дикићу је био неопходан 24-сатни љекарски надзор и посебне анализе које се могу обавити само у Клиничком центру. Извори из истраге објаснили су да су, без обзира на важност поступка који је у току, приоритет Дикићево здравље, а за вријеме болничког лијечења, о Дикићевој безбједности даноноћно је бринуло више полицајаца.

Дикић се наредбом за спровођење истраге терети да је са Александром Синђелићем био један од кључних чланова криминалне групе која је у ноћи 16. октобра требало да изазове нереде у Подгорици, заузме Скупштину и ликвидира премијера Мила Ðукановића.

Синђелић је раније добио статус свједока сарадника у процесу који се води против руских држављана Едуарда Владимировича Схиркова и Владимира Николајевича Попова који су окривљени за стварање криминалне организације.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СРЕЦКО СОЈИЦ

30.11.2016 23:01

ПРОКЛЕСТВО ПОЛУПИСМЕНИ ГЕНЕРАЛА - СВИ ПОСТАСЕ ЗАТВОРЕНИЦИ А ИМАЈУ ПАРЕ КУЦЕ И КРВАВЕ РУКЕ И ДИКИЦ И ЊЕГОВ ИДОЛ ЛЕГИЈА

ОДГОВОРИТЕ