Нејмаров отац не брине: Све смо радили по закону!

Фудбалер Барселоне Нејмар потписао је уговор "у складу са законом, етичким и моралним начелима", саопштила је бразилска консултанстка фирма која га заступа.

Фудбал 24.11.2016 | 20:00
Нејмаров отац не брине: Све смо радили по закону!
Шпанско тужилаштво затражило је од суда у Мадриду да казни Нејмара двогодишњом казном затвора и новчано са 10,6 милиона долара.

Бразилски репрезентативац је оптужен за корупцију и нерегуларности приликом трансфера из Сантоса у Барселону 2013. године.

"Нисмо забринути пошто су сви уговори потписани у складу са законом, етичким и моралним начелима, а Сантос и Барселона су тога свесни. Када дође време, све стране ће представити одбрану", наводи се у саопштењу фирме НН Консулторија, чији је власник Нејмаров отац.

Поступак је покренут после жалбе бразилског инвестиционог фонда ДИС, који је била власник 40 одсто права на Нејмара. Тај фонд тврди да је ускраћен за праву накнаду приликом трансфера Нејмара из Сантоса у шпанску Барселону.

Барселона је тада навела да је трансфер вредан 57,1 милион евра, да је Нејмару припало 40 милиона, а Сантосу 17,1 милиона, од чега је компанија ДИС добила 6,8.

Међутим, шпански суд навео је да је трансфер вредео 83,3 милиона, због чега се и жалила компанија ДИС јер сматра да је Барселона прикрила прави износ и исплатила јој мање новца.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар