Пепе Имаз: Новак се све боље осјећа!

"Лајф коуч" до скоро најбољег тенисер света објаснио на чему њих двојица раде већ три године, као и шта треба очекивати од Ђоковића у наставку каријере.

Тенис 27.11.2016 | 18:15
Пепе Имаз: Новак се све боље осјећа!
До пре два месеца нико није ни знао да постоји, а сада је име Пепеа Имаза постало симбол "Новаковог пада". Лаконски закључци назови стручњака пошто српски ас са шпанским психотерапеутом ради већ три године, које су мало је рећи биле успешне. Довољно је само да се погледа то да је у мају држао сва четири грен слема, што се није догодило од 1969.

Управо зато речи овог прилично неконвенционалног стручњака, који инсистира на љубави и миру (нису ли то поруке свих религија света), нарочито када прича о Новаку Ђоковићу морају бити узете са великом пажњом. Каталонац, иначе и сам бивши тенисер  који је прекинуо каријеру пошто га такав живот није испуњавао, дао је за  Ел Мундо кратку дијагнозу Новаковог менталног стања након пораза у финалу завршног матерса и губитка првог места од Ендија Марија.

"Ма, то је све обична прича о бројевима и он је то природно прихватио. Он је неко коме је то у природи, зато је искрено честитао Ендију. Живот се наставио и након тог пораза и могу вам само пренети слику из његов свлачионице у коме су га сачекали супруга Јелена са сином Стефаном, да пожели свом детету лаку ноћ. Заиста сам срећан што сам присуствова таквом моменту породичне љубави, чисте природности. Наравно, Новак ће наставити да игра тенис и даће све од себе, али уз нови приступ".

Многи сматрају да је Новак изгубио страст за белим спортом у последње време, али Имаз тврди да то није тачно.

"То што је изгубио прво место није нешто што може да утиче на његову жељу за победама, да поново буде број 1. Он је сада фокусиран на то да прихвати нову ситуацију, да настави да игра, унапређује свој тенис и да се посвети пажњу стварима које су му сада најважније. А то је да се осећа добро у својој кожи. Сви друштвено успешни људи су ту зато што имају менталну снагу. Али, на крају крајева сви смо ми људи. Реч "несавладив" је погрешна, јер сви ми имамо недостатке, мане и детаље на којима морамо да радимо и унапређујемо. А најбоље код Новака је то што он воли и жели да ради на унутрашњем напретку, што је мој посао ево већ три године. И могу рећи да се све боље осећа. Јер ако остварите велику победу, успех, а то не осетите као позитивну емоцију у себи, онда нешто није у реду. Јер људи јуре за успехом пошто мисле даће тако бити срећни. А срећа долази изнутра и то је оно на чему се фокусирам у раду са Новаком"

И Имаз је, као и шеф стручног штаба Ђоковића, Борис Бекер истакао да најуспешнији спортисти нису машине, већ обични људи са манама и слабостима.

"У животу сваке особе дође време када мора да прихвати да је најважнији емотивни баланс, а не успеси. Када сте емотивно добро, када сте здрави , тада вам иде добро. Али и када је све у реду, када сте најбољи на свету опет има тешких момената зато што има толико ствари које могу да утичу на људско биће. На крају крајева, треба знати да велики спортисти нису машине, већ обични људи", закључио је Имаз.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РСС

27.11.2016 18:27

Шта је Имаз? Неки гуру "Новакових свједока" или неке сличне незнабожачке индодемонске опције: јога, камасутра, зен, буда, вишну, харекришна...А Ноле- носилац Ордена Светога Саве...Пут, истина и живот је Христос а све остало је празновјерје, мој Новаче.

ОДГОВОРИТЕ