Далај-лама жели састанак са Трампом

Тибетански духовни вођа далај-лама изјавио је данас да би волио да посјети новоизабранг америчког предсједника Доналда Трампа, што ће вјероватно наљутити Кину која тог нобеловца сматра опасним сепаратистом.

Свијет 23.11.2016 | 11:32
Далај-лама жели састанак са Трампом
Он је рекао да је одувијек сматрао САД "водећом нацијом слободног свијета", преноси Ројтерс.

"Мислим да има неких проблема у САД, зато ћу ићи да се видим са новим предсједником", рекао је далај-лама новинарима током посјете Монголији, не наводећи на које проблеме конкретно мисли, преноси Ројтерс.

Он је, међутим, осудио реторику из предизборне кампање у САД.

"Мислим да кандидати током кампање имају већу слободу изражавања. Али, једном када су изабрани, када имају одговорност, тада морају да изнесу своју визију, свој реалан план", нагласио је он.

Предсједник Барак Обама за осам година мандата примио је далај-ламу четири пута у Бијелој кући, упркос упозорењу Пекинга да ће то нашкодити билатералним односима.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пасха

23.11.2016 10:49

Далај Лама многобозац који вјерује у кипове

ОДГОВОРИТЕ
Name

здрав разум.

25.11.2016 05:40

Ста.вам је ,махер је то "цео зивот мути , зиви као гроф многи му завиде.сто се тице лове :пун као брод.и јос трази "народ ко народ ,глуп.

Name

Тетак мата

23.11.2016 11:29

А шта ће он јадан живи у доба прије Христа није Трампу ни до пета. Свако наше дијете је паметније од те будале. Кад је био у посјети код Туђмана ништа паметно нисмо чули а ни он од Туђмана сигурно

ОДГОВОРИТЕ