Бекер: Нолету је овај пораз добродошао, јер га је заболео!

Ми из "Новаковог угла" смо разочарани, фрустрирани, слабо смо спавали после финала у Лондону, али Енди је био бољи и заслужио успех - искрен је ББ који је притом открио још неколико занимљвих детаља.

Тенис 23.11.2016 | 22:15
Бекер: Нолету је овај пораз добродошао, јер га је заболео!
Шеф стручног штаба Новака Ђоковића Борис Бекер без сумње има перфектан утицај на нашег аса. Откако су пре две и по године почели сарадњу, нема тог турнира који њих двојица нису освојили, засевши на врх света, све до пре три недеље. Предност од 8.000 поена надЕндијем Маријем коју је имао по освајању Ролан Гароса истопила се у другој половини сезоне, период за који легендарни тенисер каже да му је био најтежи откад ради са Ђоковићем.

"Прошлих шест месеци било је најтеже откако сам шеф његовог тима. Истина, руке су нам биле мало везане, нисмо баш знали шта да радимо пошто се фокусирао на приоритете ван терена, проводећи време с породицом и око својих пословних подухвата. Али заслужио је да одмори, последње две и по године Новак је био као машина.", објаснио је Немац.

Објашњавајући разлоге пада форме и мотивације код Новака, Бекер, који је данас напунио 49 година, открио је неколико занимљивих детаља.

"Он више није имао противнике, праве противнике. Надал и Федерер су просто нестали... Енди је увек био "четврти човек". Мислим да је Новаку овај пораз добродошао јер га је заболео. То ће га инспирисати, мотивисати. На крају крајева, чини се да је за њега овакав крај године добар. Првих шест месеци ове сезоне било је невероватно. Врхунац је било освајање Ролан Гароса, што је значило да држи сва четири гренд слема у исто време што се није догодило од 1969. и Рода Лејвера. Природно, мотивација му је опала и није заправо знао који циљ да стави пред себе. А онда је момак који се зове Енди Мари освојио све и онда је прво место доведено у питање. Новак је у Шангају и Паризу одиграо помало опуштено и одједном уследио ултимативни двобој између броја 1 и 2 у финалу завршног мастерса. То је за тениске навијаче сигурно био највећи меч у сезони, а за оба играча је било веома ментално напорно. Новак је имао више да изгуби од Ендија који је заслужено славио. Ми из "Новаковог угла" смо разочарани, фрустрирани, слабо смо спавали после финала у Лондону, али Енди је био бољи тенисер од Новака и заслужио је да буде ту где јесте."

О новом првом рекету света, Ендију Марију, Бекер је имао само речи хвале.

"Људи причају о Маријевих последњих шест месеци, али он је био у финалу Аустралијан Опена и Ролан Гароса, освојио је мастерс у Риму, узео је олимпијско злато, дао је све од себе када је "намирисао" да може да дође до првог места и заслужио да буде први."

О ситуацији око евентуалног наставка сарадње са Новаком, пошто им уговор истиче на крају ове године, Борис је био искрен.

"Ја бих волео да останемо заједно, али пита се шеф. Он је такмичар у срцу и када бих могао да бирам човека који би играо за мој живот, одабрао бих њега. Толико му верујем!" 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар