Предсједника Суда сумњиче за педофилију

Предсједник Општинског суда у Орашју Дарко Жупарић суспендован након што је против њега покренута кривична истрага због сполног односа с дјететом.

Регион 22.11.2016 | 17:30
Предсједника Суда сумњиче за педофилију
Првостепена дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког вијећа (ВСТВ) привремено је удаљила с дужности судију Дарка Жупарића због покретања кривичне истраге потив њега, те судију Роману Бркић, након што је проглашена кривим за злоупотребу положаја.

Предсједник Општинског суда у Орашју Дарко Жупарић је суспендован, јер је Тужилаштво Посавског кантона против њега покренуло кривичну истрагу због сполног односа с дјететом, јављају федерални медији.

"ВСТВ овом одлуком не жели прејудицирати исход поступка који се од Тужилаштва води против Жупарића и подсјећа на пресумпцију невиности према којој се свако сматра невиним, док се његова кривица не утврди правоснажном пресудом", саопштено је из ВСТВ-а БиХ.

Привремено удаљење с дужности је продужено и судији Основног суда у Бањалуци Романи Бркић, након што је проглашена кривим за злоупотребу положаја.

Уред дисциплинског тужиоца је покренуо тужбу против судије Бркић којом тражи њено разрјешење јер је проглашена кривом за злоупотреба положаја или овлаштења те осуђена на казну затвора.

Судија Бркић је под суспензијом од марта прошле године, када је покренута истрага против ње, а након подизања оптужнице проглашена је кривом и правоснажно осуђена на седам мјесеци затвора због злоупотребе положаја.

Бркић је проглашена кривом да је у вријеме када је била министар правосуђа и управе Зеничко-добојског кантона злоупотријебила положај тако што је потписала и овјерила увјерење с неистинитим подацима о положеном стручном испиту на име свог мужа, преноси БИРН.

Извор: Мондо/Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар