Жалбе коче градњу прелаза у Градишци

Због десетина пристиглих жалби на тендер, те међусобних тужби пред бх. судовима, завршетак изградње новог, изузетно модерног граничног прелаза Градишка у овом тренутку је потпуно неизвјестан.

Република Српска 22.11.2016 | 11:15
Жалбе коче градњу прелаза у Градишци
Након што је Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ расписала тендер за другу, завршну фазу градње, по цијени од око 15 милиона КМ, конзорцијум фирми на челу са "Приједор путевима" је изабран као најповољнији, са понудом од око 14 милиона КМ.

Но, то је тек био почетак готово једногодишње правне сапунице, која и даље траје.

Ратко Ковачевић, портпарол УИО БиХ, каже да ни сам не зна како ће све бити ријешено. Подсјећа да је овај тендер за другу, завршну фазу градње ГП Градишка расписан још крајем 2015. године.

"У законском року је изабран најповољни понуђач, и то је био конзорцијум на челу са фирмом 'Приједор путеви'. Након тога је услиједио низ жалби од стране других понуђача - учесника у поступку. Из тог разлога предметни поступак је још 'у току'", каже Ковачевић.

Појашњава како је донесена одлука да се поступак поништава, али да су на то поднесене још двије жалбе од стране два понуђача.

"На изјављене жалбе донесено је рјешење од стране Канцеларије за разматрање жалби, које је УИО запримила 16. новембра ове године. Приликом даљег поступања у наведеном предмету УИО ће поступати у складу са Законом о јавним набавкама", истиче Ковачевић.

Међутим, у међувремену су, покренуте и многе тужбе пред надлежним судовима, након што су подношене буквално жалбе на жалбе, будући да је велико интересовање за посао вриједан петнаестак милиона марака.

Подсјећамо, прва фаза изградње новог ГП укључила је све радове припреме и равнања терена, те све радове нискоградње, а укупна инвестиција у овом дијелу износила је 8,4 милиона КМ.

Када овај модерни прелаз буде изграђен у граду на Сави, коначно би био ријешен проблем огромних гужви у граду због великог броја камиона који свакодневно блокирају саобраћајнице.

Но, чак и ако овај пројекат буде окончан у догледно вријеме, градња новог прелаза неће значити готово ништа без упоредне изградње новог моста преко ријеке Саве, а у шта је укључена и Хрватска.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АЦХТУНГ ДИЦХТУНГ

22.11.2016 12:49

Поштени Чорокало...ха ха ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ