Повољни услови на путу

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, уз умјерену фреквенцију возила, а коловози су претежно суви, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Република Српска 22.11.2016 | 09:04
Повољни услови на путу
У котлинама и дуж ријечних токова јутарња магла смањује видљивост, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Из АМС подсјећају возаче да је од 15. новембра ступила на снагу законска одредба о обавезном посједовању зимске опреме на путевима у БиХ.

Због минерских радова на магистралном путу Бањалука-Црна Ријека, код "МХЕ Бочац", од 14.00 до 14.30 часова биће на снази привремена обустава саобраћаја.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Ради безбједног саобраћања на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој успостављен је посебан режим саобраћаја и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, на подручју "Ђокиног потока", и на дионици регионалног пута Прњавор-Станари, на подручју "Прњаворске петље", измијењен је режим саобраћања због уласка и изласка транспортних возила са грађевинским материјалом и грађевинских машина које учествују на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерен на локални пут кроз село Брестово гдје је забрањен саобраћај за теретна возила преко 15 тона носивости.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремено долази до петнаестоминутне обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

Због изградње обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина измијењен је режим саобраћања у насељу Гредице.

Режим саобраћаја, због радова, измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због деминирања терена на регионалном путу Сапна-Каракај-Зворник у мјесту Засеок у периоду од 8.00 до 16.00 часова биће повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропушатања.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Тузла-Угљевик у мјесту Бањ Брдо, локалитет Симина цеста, биће повремено обустављан саобраћај од 8.00 до 16.00 часова. Обуставе ће трајати 30, а пропуштање саобраћаја 15 минута.

Од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, актуелне су приверемене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Теслић-Котор Варош, у мјесту Рујевица, и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

Због деминерских радова у мјесту Клакари Доњи, у општини Брод, до 16. децембра биће повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Бродско Поље/Брусница радним данима од 8.00 до 15.00 часова.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија је укупна маса већа од 16 тона.

Због редовног одржавања тунела Бијела Влака на аутопуту А-1 у Федерацији БиХ вечерас од 22.00 часа до сутра у 4.00 часа биће измијењен режима саобраћаја на дионици Међугорје-Бијача.

Од 22.00 до 1.00 час саобраћај ће бити обустављен у смјеру Међугорје-Бијача, а од 1.00 до 4.00 у смјеру Бијача-Међугорје.

На магистралним путевима Бањалука-Јајце, Прозор-Јабланица и Тузла-Прибој на мјестима извођења санационих радова саобраћа се спорије, уз обавезно поштивање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због радова на подручју Хрватске, на граничним прелазима Орашје-Жупања и Брод-Славонски Брод возила саобраћају успорено, тако да се возачима препоручује да што мање користе ова два прелаза.

Коментари / 0

Оставите коментар