Бањалучки фотограф избоден и закључан

Кућа у којој је у недјељу поподне пронађено тијело на смрт избоденог Александра Мујчиновића Акија (44) из Бањалуке била је закључана и у њу су ватрогасци и полицајци провалили након пријаве да тог Бањалучанина данима нико није видио.

Република Српска 21.11.2016 | 22:51
Бањалучки фотограф избоден и закључан
То су "Независним" потврдили извори блиски полицији, који додају да је за ово убиство осумњичена Кристина Јовковић (31), с којом је Аки, по ријечима комшија, око годину дана био у вези.

Мјештани кажу да су, током увиђаја, сазнали да се сумња да је Кристина избола Александра још у петак поподне, а затим закључала кућу и отишла.

Тијело Мујчиновића пронађено је на поду те да је био само у доњем вешу. Тек по проналаску леша, Јовковићева је лоцирана и ухапшена.

У јавност је процурио и податак да је, након злочина, покушавала да прикрије шта је урадила, односно да је помјерала тијело с циљем да га сакрије, као и да је у помоћ позвала свог брата. Убијени Мујчиновић има бројне убоде ножем.

"Кухињским ножем избоден је 11 пута, утврђено је обдукцијом. Од тога, три површинске ране имао је на грудном кошу, а остале, оне озбиљније, су на стомаку. На његовом тијелу нису пронађени трагови да се борио. Пронађен је кухињски нож којим је избоден", појашњава извор.

Кућу страве и данас је обезбјеђивала полиција. Мјештани не вјерују у тврдње Јовковићеве, по којима ју је Мујчиновић покушао силовати, те истичу да је ријеч о човјеку који ни мрава не би згазио.

"Ми ништа не знамо, осим што можемо потврдити да је Мујчиновић био јако добар момак. Шокирани смо", причају супружници Мирослав и Славица Ћорић, чија је кућа преко пута оне у којој је, заједно с Кристином, живио Бањалучанин омиљен међу сусједима, пријатељима, колегама.

Несрећни човјек има брата на Флориди и сестру у Загребу, док им мајка живи на Рабу, а повремено је долазила у Бањалуку. Кад год би мајка посјетила сина, по ријечима мјештана, Кристина не би била у кући.

Данас је ожалошћена мајка кренула у Бањалуку.

"Мајка Баиса до недјеље поподне ништа није знала. Тада ју је позвао син с Флориде и рекао јој да је за убиство прочитао на друштвеним мрежама", причају мјештани Солунске улице, гдје се злочин догодио.

Управо на друштвеним мржама огласила се и Ања Црномарковић, Мујчиновићева сестра, која наводи да њен брат никад никоме није нанио зло.

"Какво силовање, какве глупости! Ми све што знамо, сазнали смо из новина, ја нисам у Бањалуци. Полиција нас нио чему није обавијестила, него смо ми звали њих", навела је огорчена сестра.

Пријатељи Мујчиновића навели су на друштвеним мрежама да му је Кристина и раније правила проблеме, те да је једном чак завршио у болници због угриза.

Мјештани улице гдје је живио кажу да за то не знају, али су, како истичу, примијетили да је Аки у посљедње вријеме веома смршао. Кристину знају површно. Једно вријеме је, кажу, била у Њемачкој.

Јовковићева је данас предата Окружном јавном тужилаштву Бањалука. Баиса Мујчиновић, мајка убијеног младића, рекла је да Кристину, нажалост, никада није видјела.

"Знамо да га је опљачкала када је продао ауто од покојног тате. То смо били сигурни да је она. Знам да је имала проблема са дрогом. Нисам је упознала", навела је Мујчиновићева.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар