Ко је одговоран за прогон Васковића?

Новинар Слободан Васковић је због страха за живот морао напустити Босну и Херцеговину и склонити се на неко сигурније мјесто.

Република Српска 21.11.2016 | 22:52
Ко је одговоран за прогон Васковића?
Репресија режима у Републици Српскоје тако се ближи свом врхунцу.

Тај врхунац је оно на што Слободан годинама упозорава јавност. Нажалост, и поред рекордне читаности његовог блога, јавност га не чује или неће да га чује.

Чује га прљаво лице режима које је својим писањем истјерао на чистац, али не чују га они који би морали да га чују, умјесто што се у свом себичном кукавичлуку надају да ће они бити поштеђени. За његову безбједност они су одговорни исто колико и режим. Њихово ћутање је опасније од режимске дреке.

Ћути “опозиција” у Републици Српској. Неће да се замјерају с мафијом с којом граде “национално јединство”, онда када то мафији одговара. Тој истој опозицији је Слободан Васковић, потребнији него она њему. Оваква опозиција није потребна никоме осим режиму.

Ћуте тзв “новинарска удружања” . Не желе се замјерати с режимом. Дошли би тако у опасност да ће бити ускрећени за раскошне шведске столове и бесплатно алкохолисање по режимским пријемима. Што је многима  једина спона с новинарством.

Тако ће бити и данас када се обиљежава годишњица Дејтонског мировног споразума. Треба стићи на све пријеме. Потапшати по рамену “наше вољене” властодршце, ако се некоме посрећи И фотографисати се с Додикоом или бар Радојичићем…

И наравно не питати зашто новинар који критикује власт мора бјежати у иностранство да би сачувао живу главу!? Или недај Боже питати за Црне листе… које “нису баш популарне”, како рече ведета режимских тапкароша по рамену.

Сада бих питао: Докле? Али то питање је бесмислено, јер ово “дно нема дно”. 

Аутор: Миљан Ковач