Финале: Ђоковић и Мареј у највећем двобоју

Први пут у историји тениса двојица најбољих играча свијета ће у посљедњем мечу сезоне одлучити ко ће бити први на крају године.

Свијет 20.11.2016 | 10:21
Финале: Ђоковић и Мареј у највећем двобоју
Новак Ђоковић и Енди Мареј састају се у финалу завршног турнира у Лондону што ће бити њихов 35. окршај и четврти у 2016. години.

Српски тенисер је доминантан у овом ривалству, води са 24-10, а ништа другачије није ни ове године, иако га је Мари прије двије недјеље претекао на АТП листи.

Од четири окршаја ове године Ђоковић је добио три против шкотског играча и покушаће да поправи скор против момка са којим је одрастао.

Српски тенисер имао је турбулентну 2016. годину, а сада има идеалну прилику да је оконча у великом стилу. Ове године Ђоковић је напокон стигао до Ролан Гароса, а у исто вријеме је постао први играч у историји који је освојио четири везана Грен слема на три различите подлоге и први који у исто вријеме држи сва четири Грен слема и завршни Мастерс.



Ипак, послије титуле у Паризу дошло је до очекиваног опуштања, што је Мареј искористио и одличном серијом резултата стигао је до прве позиције. Новак сада има прилику да освоји завршни турнир пети пут у низу и шести пут у каријери. Биће то Новаково 95. АТП финале у каријери у покушају да освоји 67. титулу.

Није српски тенисер блистао на старту у Лондону, али је играо све боље што је турнир одмицао, а у полуфиналу против Нишикорија је подсјетио на ванземаљски тенис са почетка године.

"Двојица нас је на терену, хајде да почнемо од тога. Хајде да покушамо да уживамо у том сјајном мечу који ћемо играти један против другог. Није се то дешавало много пута у историји тениса. Никад? Ето, привилегован сам и част ми је што ћу бити дио историје сутра заједно са Ендијем. То је највећи меч који ћемо одиграти један против другог", рекао је Ђоковић послије блиставог издања против Нишикорија у суботу.



Са друге стране, Енди Мареј је имао изузетно напоран турнир у Лондону, а у полуфиналу је тек послије три и по сата побједио Милоша Раонића. Ипак, Мареј је у великој серији побједа и сигурно ће имати довољно снаге и самопоуздања и за финални меч.

„Не знам како ћу се сутра осјећати. Сада сам уморан. Меч је физички и ментално био тежак. Моје тијело је утучено. Сутра је посљдњи дан сезоне. Даћу све од себе, надам се да ће то бити довољно“, рекао је Мареј послије меча са Раонићем.

Финални меч почиње у 19 часова по средњоевропском времену.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар