Нахранио је Путина и живот му се преокренуо

Бивши продавач хот догова данас је један од најбогатијих Руса и Путинов миљеник.

Свијет 18.11.2016 | 22:19
Нахранио је Путина и живот му се преокренуо
Јевгениј Пригожин (55) данас посједује луксузно имање вриједно 7,5 милиона фунти, приватни авион, 36-метарску јахту вриједну 5 милиона евра, а кћерки Полини приредио је вјенчање за памћење.

Он је 1979. био осуђен за пљачку, а годину касније оптужен и за превару и иза решетака је провео више од деценије. Почетком 90-их Пригожин почиње да се бави угоститељством.

Продавао је хот догове и производио сенф. Да би уопште могао да продаје храну на киосцима морао је да даје мито локалним мафијашима у Ст. Петерсбургу.

 

"Плаћали смо гангстерима 100 долара по киоску", признао је једном приликом Пригожин. Отвара ресторан 2001. године, а срећа му се осмијехнула неколико година касније кад је у њега свратио руски предсједник Владимир Путин.


Пригожин се најпре спријатељио с Путиновим возачем, затим са телохрантиељима, а после само две године Путину је већ организовао рођенданске прославе и инаугурацију Дмитрија Медведева.


Пригожин са супругом и кћерком

Убрзо је постао и главни снабдјевач хране за руску војску, школе и све значајне велике догађаје, а за своје услуге награђен је милионским износима.


Јахта од 5 милиона евра 

Пригожин је Путнов главни кувар и миљеник, што доказује да је свадбу своје кћерке Полина организовао у Палати Константиновски, односно службеној резиденцији предсједника у Ст. Петерсбургу.


Раскошно вјенчање кћерке Полине

Породично имање у Петерсбургу има и приватни хелиодром, а уз њега посједује и вилу с кровним базеном уз Црно море гдје наводно и сам Путин има резиденцију.
 
(Дејли мејл)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бојан Нишевић

18.11.2016 21:40

Само јаши, јаши, сви смо наши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафија не прашта

19.11.2016 06:23

На лијевој руци један прст му је доста краћи.То се види на двије фотографије

Name

ос

19.11.2016 09:02

Тако је и код нас. Они кпји прије рата нису имсли ни "хот дог", дабас дрмају. Остали су у стресу, и не могу доци себи.

ОДГОВОРИТЕ