“Сви смо у 'црној књизи' СНСД-а"

Прича о “црној књизи” није новина. О тој теми се прича од када је Додик дошао на власт. Све године његове владавине неко је у његовој “црној књизи”, а заједночко свима је то што су Додикови неистомишљеници, казали су једногласно представници опозиционих странака у Републици Српској, гостујући у емисији ИЗАЗОВИ БН телевизије. Једним гласом истакли су – грађане Српске дијели искључиво Додик.

Република Српска 18.11.2016 | 22:35
“Сви смо у 'црној књизи' СНСД-а"
“Сви смо ми у 'црној књизи СНСД-а', а највећа црна књига је списак са Бироа за запошљавање. У тој црној књизи су сви они који немају чланске књижице СНСД-а и због тога не могу да се запосле”, каже високи функционер СДС-а Александра Пандуревић гостујући у емисији ИЗАЗОВИ БН телевизије.

"Страшно је што човјек који би требало да представља јединство грађана Српске као предсједник, сматра 'црну књигу' нормалним, чим то стави на сајт своје партије", додала је она.

Такође, она је подсјетила да су се прве "црне листе" почеле појављивати на почетку Додикове владавине још 1998. године.

"Додик је дошао до краја свог људовања", јасан је предсједник НДП-а Драган Чавић. Он објашњава да није проблем 'црна књига', јер како је истакао, на то странке имају прво.

"Проблем је то да ће људи СНСД-а у институцијама водити рачуна о тим 'црним књигама'. Људи ће због личних и политичких потреба користити институције за обрачун са свима онима који не мисле као шефови СНСД-а", казао је Чавић у емисији ИЗАЗОВИ БН телевизије.

У Републици Српској немамо владавину народа, већ владавину једног човјека, додао је Чавић.

Упркос свим негативностима Додикове владавине он је, ипак, побједио на претходним изборима. Први човјек ПДП-а каже да ће СзП остати при политици коју је и до сада водио. Као СНСД не могу да буду, твди он и објашњава:

"Не можемо да лажемо, да крадемо и трошимо јавно добро на начин како то они раде. То никада нећемо урадити и ми своју политику нећемо мијењати на тај начин."

Аналитичар Драгомир Вуковић истиче да Додик изборе добија на пријемчивој причи. Опозициону идеју о влади из сјенке поздравља.

"То је одлична идеја, а у тој влади морају да буду експерти, који не морају да буду у политичким партијама. Тада се може доћи до озбиљних анализа и на основу тога критиковати режим."

Вуковић напомиње да политички лидери намјерно производе једну политичку матрицу да би та лажна храна била продуктивна код грађана, а то је резултат реалног бјежања од кључних проблема.

"Додик карикира када каже да је опозиција изгубила компас", тврде из СзП-а.

На оптужбе Николе Шпирића да СзП игра онако како Бакир Изетбеговић свира, СДС-ова Александра Пандуревић изричито одговара:

"Наши односи са Изетбеговићем се не могу такмичити са личним односима које он има са Шпирићем који има вишедеценијску сарадњу са Изетбеговићем. Он је заједно с њим сједио и у Парламенту. Изетбеговић је подигао руку подршке за избор Шпирића за предсједавајућег Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ, а заједно су сједили и у Савјету министара БиХ. Он је добар пријатељ, бар како видимо из исказа Тужилаштва БиХ, и са Кемалом Чаушевићем - везује их `шећер` и остало. Шпирић има те слатке везе са СДА."



(БН телевизија)

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

***Ник.

18.11.2016 19:48

Хајте, са црне књиге предјите на књигу бијелу и обрадујте Републику цијелу...Па цемо сви бити у бијелој књизи и ето краја насој бризи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

19.11.2016 06:07

А не, по заврсетку писања црне књиге долази кристална ноц

Name

перо

18.11.2016 19:49

Ма дајте маните' се Додика ињегових будаластина окрените се својим пословима и задацима он ваш само замајава да ви расправљатео њему је да нико више нити дје зове нити море ици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

19.11.2016 09:01

А шта ће вам Влада у сјени када видимо шта знате по раду Савјета министара на свијетлу. Ако имате бољег министра за полицију од Мектица немојте га држати уз јени него му дајте Мектицеву функцији, ако имате боље кадрове за министарства одбране и људских права ставите их одмах умјесто Јовица и Јериница. Што да их држите у сјени???

Name

БОЉЕ ЈЕ НЕГО....!!!

18.11.2016 19:58

Боље је бити и у ЦРНОЈ КЊИЗИ, него на СМРТОВНИЦИ, као јадни ВУКЕЛИЋ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

19.11.2016 03:30

Да то је тачно, ал кад уђеш у Црну књигу , ко ти гарантује да се врло брзо неће смјешкати са неке липе , кад записничар окрене лист и стави тачку на одабраног из књиге. Како би Хрвати рекли, казало ( садржај) на крају књиге све каже

Name

всс

18.11.2016 20:09

Друство није исцасено него је све изокренуто 100%. Није крив Милорад Додик него они сто су га изабирали, не знам колико пута до сада, а и они сто не излазе на изборе. Да су изасли, гласали би за њега. Дакле вецина има онп сто јој одговара, а они којима то не одговара, не могу ниста друго него гледати какп да оду одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Сведска

18.11.2016 21:46

Слазем се

Name

храброст

18.11.2016 20:12

Подрска најхрабријем од свих Слободану Васковицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

18.11.2016 21:50

Води га куци!

Name

Тибет

18.11.2016 23:10

Зока, једноставно, ти си обицни и класицни дебил. Цим оспоравас лик и дјело Слободана Васковица. Једина свијтла фигура овог затамњеног простора и тамног вилајета

Name

Драган

19.11.2016 00:58

Васковићев задњи текст (о Додику и односу са Србијом) је тотални промашај.

Name

Зока

19.11.2016 06:44

Ту нема ни лика ни дјела, обична нула.

Name

Пикси

19.11.2016 10:58

Он Додику служи да изгледа да постоји демократија и слободна ријеч. А у ствари само скреће пажњу са неких важнијих ствари. Пише како су Додик и Вучић наводно у свадји, а послови њихових фирми цвјетају.

Name

ДНС-НДП

18.11.2016 20:45

Чавићу, о чему причаш кад си већ договорио спајање са ДНС-ом, коме бацаш прашину у очи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј ботова

18.11.2016 21:18

Не пролази ти Снсд-ова прича

Name

Цојле Манојле

18.11.2016 20:49

Дајем свој глас СДС-у вец годинама, сваки изборни циклус се "скида Додик" са власти, а како избори пролазе једни за другим Додик све јаци и јаци. Не мозе се политика заснивати на "Миле ово, Миле оно...". Висе од пола мандата је просло на нивоу БиХ а СДС ниста није урадио. Халабукали док се нису дохватили фотеља. Ако СДС за преостале двије године не уради несто конкретно кроз институције на нивоу БиХ, ако не процисти редове (а не да се свако мало десавају "мали инциденти"), заведе ред у странци и показе да им је макар мало стало до народа а не само до лицних интереса, заокрузицу Додика на сл. изборима и нек' затвара радњу (СДС).

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

18.11.2016 21:54

Слазем се потпуно

Name

Бањлуцани

18.11.2016 22:33

СТА ПРИЦАС ЦАВИЦУ КАД У САРАЈЕВО ИМЕНУЈЕС ДОДИКОВОГ ЦОВЕКА ВОЈИНА МИЈАТОВИЦА ЈАДНИ СУ ЦЛАНОВИ НДП СТАМ ТЕ БИЛО СТО ВАРАС ЉУДЕ БАЊА ЛУКА СВЕ ЗНА КОЛИКО СИ УЗЕО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крстан

19.11.2016 08:45

Цавицу не бацај прасину у оци градјанима са својим лазима ,ти си тај који гурас снсд људе на функције.ти си тај који сарадјује са њима,ти си тај који ти прљави дзомбицев новац не смрди.ндп ти лици за лицни цек.стиди се.

Name

БЕЗ КОМЕНТАРА

19.11.2016 07:58

Шта је ово мајко мила ни додик ни његови најближи сарадници о овоме свему шуте.......... шта је са истрагом око виле на дедињу, колико је пара потрошио за одлазак у кину,........... т и ш и н а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајке

19.11.2016 08:11

Гору предизборну кампању воде него предходне изборе. Досадили су народу галамом и виком у празно, као неке бабе трацаре. Има да изгоре супљом прицом двије године, а Додик их поклопи за један мјесец пред изборе. Вец сада су досадили са оптузбама које народ не интересују, а они то немогу схватити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

19.11.2016 08:28

ДОБАР КОМЕНТАР - УРАДИТЕ НЕШТО КОНКРЕТНО ИЛИ ПРЕСТАНИТЕ НАС ВИШЕ МАЛТРЕТИРАТИ ВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОПОЗИЦИОНЕРИ СА 5 ХИЉАА МАРАКА ПРИХОДА.

Name

Др Балтазар

19.11.2016 08:56

Да би промјенили власт треба прво демонстрацијама срушити опозицију.

Name

Бансхее

19.11.2016 13:33

Доста бајки, шупље прице о криминалу! Ок! Господо изволите , ви казати сто то треба да ради опозиција! Можда преузму ваше идеје. Да изводе овце на улицу да демонстрирају? Немогућа мисија! Могу само истјерати овце са четири ноге и са вуном на себи. Ове голе са асфалта не би натјерао ни Исус Крист! Интелектуалну авангарду немамо, нисмо је никада ни имали да се бори за опсте добро. Како се борити осим критике, ТО ЈЕ ПРВИ КОРАК!

Name

Опозиција

20.11.2016 11:51

Аргументовано откривати и раскринкавати све криминалне радње у покусаји,све протекле криминале документовати и презентовати,основати владу у сјенци,активирати све могуце контакте у земљи и иностранству,ако је могуце основати опозициони ТВ или други вид медија и свакодневно ститити Републику Српску од Додика,Дјокица,Павица итд.

Name

кики

20.11.2016 13:19

Ама Чавић,Бореновић су потрошени људи.

Name

црна књига

19.11.2016 12:48

У Додикову црну књигу су одавно многи укњижени који указују на криминал режима, а то су, црне подкњиге министарстава, управа, дирекција, јавних предузећа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банахее

19.11.2016 14:08

Никада у БиХ ће и једна једина оптужница за криминал и корупцију бити окончана у корист градјана и државе. СИПА хапси, достави доказни материјал. Тужилаштво или саботира, или на Суду изда сертификат о поштењу, тј. Ослобађајућу пресуду. Милони покрадених новаца градјана легално завршавају на контима одабраних. То је систем у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

19.11.2016 22:33

Заборавља се да у овом злодјелу униставања срба активно поред СНСД уцествује Социјалистицка Партијаи пресудјени криминалац Петар Дјокиц, као и Демократски савез стара покварена лопина лопина Марко Павиц. Бјелосвјетски дупелизци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виолиниста

20.11.2016 15:18

Слазем се госп НОТАР..да краду си и да ти је овај приједлог добар да народ зграби мотке и да то поцне средјивати,,нисам мислио бранити додикову клику ал ако госп.Вукота мисли само НАПАДИМА на Додика да це вратит власт онда је у заблуди...гледам сад ове листе за скупстинсе посланике..ма људи да ли је могуце...ИСТА багра вец 3 до 4 мандата на листама..ставе себе на првих 5 мјеста и онда остало попуне са неким небитним ликовима да им не могу конкурисати и тако стално долазе до 500 км мјесецно за 1 цас састанка..ма све је то багра коју треба управо растјерати , одузети им имовину и у затворе послати..слазем се госп, нотар са вама..зивјели

Name

виолиниста

20.11.2016 07:34

Ако је ово нацин да сдс додје на власт онда це се нацекати 100 годиа.народ Српске признаје рад а не демагогију и ратне прице.Било би добро да наведета ста је све Милорад направио у опстинама гдје није снсд...нека сдс упери прст у оно сто су направили док су 20 година затврали и продавали предузеца..дзаба демагогија..народ има оци и памти..према томе...узалуд вам труд свираци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

20.11.2016 13:20

Имали су власт у општинама и посвађали се међусобно.

Name

нотар

20.11.2016 13:52

Виолиниста, очигледно је да си несто побркао у нотама, па СНСД влада дуже од СДС-а, готово дупло, а покрали су више но тродупло. Као ти не знаш, да и они који су у странци морају платити сваку позицију. Неђо Илић из Српских шума својевремено је скупио 400 000 КМ, да настави са позицијом генералног директора и предао извјесном Николићу у Бања Луку, као посрерднику, па му није било довољно. Рајко Булајиц је својевремено однио 400 000 КМ, да плати само једног кошаркаша у Игокеи, а чијих пара, чије богатство. Од шума које су општенародно добро, а не приватна прћија како је сада третирају. И теби је нормално што Додиков син добије 4 милиона марака кредита, па банка пропадне, нормално што купи кућу на дедињу од милион марака. Колики кредит мозеш добити ти и ја, не вјерујем да си и ти у некој материјалној позицији. Нико није сјајан, да се разумијемо, али ово је лоповска олигархија.Шта је са бијелим хљебом. Замисли у институцијама власти, која само потапа земљу дубље, примају одличне плате, а онда ти заслужни, умјесто да одговарају, још шест мјесеци примају плату за нерад. Брука, мој виолиниста, него и ја и ти и сви ми који чинимо народни оркестар, требамо багру растјерати усраним моткама.

Name

yугословен

20.11.2016 09:06

ДОДИКОВ СИН ПЈЕВА ЈЕДНОГ ДАНА РЕШИО МОЈ ТАТА ДА У БОСНИ ОПЕТ БУДЕ РАТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОНСТРУМ

20.11.2016 15:49

Каква бламаза. Цава узима лову од Дзомбица и кадрове - родаке . Бореновиц здрав румен није се вруц хладне воде напио није у зивоту ниста од касике тезе подигао све парола леба без мотике . Вукота средња залост. И та братија кофол би Милокрада да отјера па јел ви тројица мислите да је народ сисо весла ви нисте у стању ни у својој породици ред завести а камо ли се рогатим бости. НИТ ВИ ХОЦЕТЕ ДОДИКА СКИНУТИ НИТ ВЛАДАТИ ЈЕР ОСРЕДЊОСТ ВАМ ГАРАНТУЈЕ ДА БУДЕТЕ ОСРЕДЊИ И ТО СТО ЈЕСТЕ.

ОДГОВОРИТЕ