Нова запошљавања у граду Требињу?

Градоначелник Требиња Лука Петровић свакодневно истиче да је од свог претходника Славка Вучуревића наслиједио велики проблем због огромног броја запослених у градској администрацији. Међутим, у Петровићевом кабинету запослено је неколико нових радника.

Република Српска 18.11.2016 | 18:46
Нова запошљавања у граду Требињу?
Петровић је првог радног дана на позицији градоначелника објелоданио да је градској администрацији највећи проблем представаља превелики број запослених, да ће због тога бити извршена систематизација, а потом да ће доћи или до смањења плата или отпуштања.

Међутим, није прошло ни десет дана, а у градској администрацији почели су да раде нови шеф кабинета и секретарица градоначелника, особа која ће бити задужене за рад са медијима, као и лични фотограф градоначелника. Петровић каже да се не ради о новим запосленим, већ о волентерима.

“Провјерите у Пореској управи и видјећете да нема ниједног. То су људи који су узели годишње одморе и желе да помогну у организацији и унапређењу процеса рада који су били у потпуности замријели у граду Требињу”, тврди Петровић.

Међутим, то се сада не поклапа са причом коју је Петровић говорио првог дана. Он је истакао да у локалној управи има превелики број оних који ништа не раде, да се морају запослити, те да има и вишак од 49 волонтара.

А да ствар буде интересантнија, у свом обраћању за једне локалне медије истакао је да ће нове запослене који ће радити у градској адмиснитацији плаћати друга јавна предузећа из Требиња.

“Овдје је проблем што радници нису добили ниједан радни задатак, што овдје нема радних налога, што овдје још данас имамо додатни списак од 49 волонтера који немају ниједну обавезу. Овдје је дошло до једне каубојштине, није се водило рачуна од чега ће људи да зарађују плату, већ само да дођу на радно мјесто, а овдје фали бар 50 фотеља или столица гдје могу да сједну”, навео је Петровић, 9. новембра.

Ипак, како незванично сазнајемо, нови радници чекају систематизацију након које ће, како им је обећано, бити примљени.



(БН телевизија)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

грађанин

18.11.2016 18:20

Има градоначелник право да прави свој тим људи са којим ће радити. Нема ту ништа спорно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељак

18.11.2016 21:46

Ти бас упоран са овим "градјанин". То си ти уобразио!

Name

Беба

18.11.2016 18:29

Нови градоначелник це примити те људе и јос доста њих али прво треба отпустити ове сто је Славко примио.,ако смије.И треба му Лицну фотограф,да га мало уљепша.Грдан је брате.Ниста он неће уградити,само прича о процвату града,зимзограду/нека обезбједили кола хитне да носе оне који се буду клизали а и НЕК он стане на крижаљке/ и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

18.11.2016 18:30

Напријед Гвидо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдо

18.11.2016 19:07

Гвидо де се болен осисај види каки си дао се у посао бема се кад ни "поцесљати"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

18.11.2016 22:02

Зна се ко је Лујо,лопина,30посто,а сад изиграва поштеног човјека.Рекло би се поштен неки човјек ,Рачан,а све супротно.Ниста тај не ради сто нема лучне користи.

Name

педикир

18.11.2016 19:43

Маникир и педикир.ајде болан лука не манитај доста спрдацине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бб

18.11.2016 21:55

Анде Лујоне глуми поштеног човјека кад се зна ко си.

ОДГОВОРИТЕ