Готовина савјетник у хрватској Влади

Бивши хашки оптуженик, хрватски генерал Анте Готовина именован је данас за посебног савјетника потпредсједника владе и министра одбране Дамира Крстичевића, бавиће се системом државне безбједности и тај посао ће обављати без надокнаде.

Регион 17.11.2016 | 18:45
Готовина савјетник у хрватској Влади
Рјешење о именовању Готовине је потписао премијер Андреј Пленковић уочи данашње сједнице владе у Вуковару, а на приједлог министра Крстичевића и генераловог пристанка.

Готовина ће се, како је пренио загрбачки Вечерњи лист, бавити системом државне безбједности, коју развија Крстичевић, али ће бити и ангажован према потреби на другим питањима везаним за безбједност.

Према правилима о запошљавању унутар владе, Готовина има право на накнаду за ту функцију, али је он, како се наводи, инсистирао да тај посао обавља без финансијске накнаде.

Према ријечима министра одбране Крстичевића, јако му је драго што је Готовина пристао на ангажман, јер се тиме и практично потиче ангажовање бивших професионалних војника и официра који својим знањима и способностима могу пуно да дорпинесу националној безбједности и развоју Оружаних снага.

"То је тзв. друга каријера за такве истакнуте и искусне официре, а систем је то којег јако рабе у развијеним демократијама западног свијета", рекао је Крстичевић, преноси лист.

Додаје да је премијер Пленковић био одушевљен овом идејом и свесрдно је подржао.

Крстичевић очекује да ће Готовина значајно допринијети концепту паметног управљања одбрамбеним и сигурносно-обавјештајним системом, а долазак овог истакнутог хрватског генерала у нову хрватску владу, макар и као "спољног експерта" поздравиће, очекује се и шира хрватска јавност и струка.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Честитам

17.11.2016 18:42

А не као ови наши што пљују по Генералима ма како год они знају чуват своје људе а ови наши би све продали за фотељу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срна

17.11.2016 20:12

Ово они раде да га заштите од могућих оптужница.Јебе се и њима за њега али има много да каже па је боље везати га ту.

Name

Кумиц

17.11.2016 19:50

Какав је то генерал само 4 разреда сколе има обицна јајара он није видио генерала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

17.11.2016 21:57

Тачно да усташа Готовина има скромно обазовање, али он је поставит да доврши протеривање још оно мало Срба штоје остало у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.11.2016 11:07

Човек без формалног образовања, ситни криминалац који је догурао до наредника у легији странаца. Занима ме шта тај има да саветује било кога ко има више од четири разреда било које средње стручне школе?

ОДГОВОРИТЕ