Гдје је и шта данас ради Моника Левински?

Афера је до јавности дошла јер су америчке власти дошле до Монике Левински трагом из једног другог случаја. Цијела прича је експлодирала, а Левински се тада нашла на стубу срама

Свијет 16.11.2016 | 19:17
Гдје је и шта данас ради Моника Левински?
Трампови бројни сексистички испади, као и чињеница да је упркост свему томе изабран за предсједника, многе је подсјетило на аферу која је крајем деведесетих уздрмала свијет. Наравно, ријеч је о афери тадашњег америчког предсјеника Била Клинтона, коју је имао са тада младом приправницом Моником Левински.

Била је то и остала једна од највећих афера у америчкој историји уопште, а свијет је тих недјеља и мјесеци са занимањем пратио аферу вијека.

Левински је у Бијелу кућу дошла након што је 1995. године завршила психологију. Тада је, са само 20-ак година, упознала америчког предсједника са којим ће ући у краткотрајну аферу.

Афера је до јавности дошла јер су америчке власти дошле до Монике Левински трагом из једног другог случаја. Цијела прича је експлодирала, а Левински се тада нашла на стубу срама.



"Нисам имао сексуалне односе са том женом", изјавио је тада Бил Клинтон, а остаће као једна од најпознатијих изјава из његовог двоструког мандата.

И једна од највећих лажи, јер ће Левински касније признати да су имали орални секс.

Она се након овог скандала повукла из јавности која ју је често стављала на стуб срама.



"Свјесна сам тога да ме људи гледају. У мом случају вријеме не лијечи баш све. У очима јавности увијек ћу бити љубавница Била Клинтона. Какве год да сам грешке направила, ипак морам рећи да ме је напустило много људи и напало пуно гласних феминисткиња", признала је Левински недавно у интервјуу за Гуардиан.

Признала је да је тих година размишљала о самоубиству.

"Називали су ме глупачом и курвом. Било је заиста застрашујуће бити у средишту тог медијског вртлога. Много тога је имало везе са тим што сам жена. Наравно, шеф ме је искористио, али увијек ћу тврдити да се радило о вези на коју смо обоје пристали. Злостављање је кренуло касније када сам постала жртва у покушају да се сачува његова позиција. Његова администрација, медији и политичари су ме жигосали", тври Левински.



Данас помаже жртвама насиља

Но, Левински је одлучила да окрене нову страницу у свом животу. Умјесто да бјежи од своје прошлости и страхова, одлучила је да их прихвати и да живи са њима.

Постала је борац за људска права и учествује у раду многих организација које штите људе од вербалног и психичког насиља.

У једном телевизијском интервјуу непосредно пред изборе, Левински је рекла шта ју је подстакло да крене да се бави хуманитарном радом.

Погодило ју је самоубиство студента 2010. године, којег су колеге преко интернета задиркивали и малтретирали. То ју је подсјетило на спорну 1998. годину и мајку која је сваке вечери сједела крај њеног кревета, јер се плашила да је остави саму.



У тој емисији водитељ ју је питао о кампањи Хилари Клинтон која је тада била у пуном замаху.

"Мислим да је дивно да се жене из обје странке боре за више позиције", кратко је прокоментарисала Левински.

Њен повратак у јавни живот значио је и долазак на друштвене мреже, посебно Твитер где је прати преко 130.000 људи.

(Индеx.хр)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

хе хе хе

16.11.2016 18:27

Није бас морално ал´ је било орално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бркоје

16.11.2016 20:11

Није то ниста. Код нас се из сваке владине институције дими нон стоп!

Name

***

16.11.2016 20:52

Бркоје, не дими се, ваљда се пуси...

Name

Анонимус

16.11.2016 21:11

Моника стисни зубе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.11.2016 00:39

Ово све је само дио смисљене кампање Клинтоновог клана. То је требало допринијети да и Хилари постане предсједник, али није им успјело.

ОДГОВОРИТЕ