Савановић: Нисам крив за хладне станове

Одбацујем сваку одговорност за начин грејања станова породица погинулих бораца и РВИ у насељу Ада.

Република Српска 16.11.2016 | 12:30
Савановић: Нисам крив за хладне станове
Ово је поручио министар за рад и борачка питања РС, Миленко Савановић и подсетио да је за изградњу 284 стана у насељу Ада Влада РС обезбедила пет милиона КМ, док је локацију, техничку документацију и прикључке на инфраструктурну обзбедио Град Бањалука.

Изградњу котловнице финансирали су са по 50 одсто Министарство и Град. С циљем откупа станова и управљања котловницом, одлуком Владе РС је у августу право управљања на 284 стана у спорној ламели са Владе РС пренесено на Град.

"Према информација Градске управе, одржан је низ састанак са представницима станара, на којима су дефинисана спорна питања у вези грејања, а котловница је дата станарима на управљање. Искрено ми је жао што и поред тога станари нису успели да се договоре о врсти и начину грејања, али је неспорно да ни Министарство, а ни ја као министар, не сносимо никакву одговорност за то" поручио је Савановић.

У Градској управи, међутим, тврде да је Град испунио обавезе по програму стамбеног збринајвања, али обећавају да ће и даље настојати да станарима у Ади помогне да реше проблем са грејањем.

Председник градске Организације породица погинулих и несталих бораца, Станислав Бркић, тврди да је кључни проблем то што се станари не могу договорити на који начин ће организовати и плаћати грејање.

Извор: ЕуроБлиц
Фото: Дејан Божић / РАС Србија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

модричанин

16.11.2016 11:40

Недај Боже земљотреса све би се то порушило.Ко зна какве су ту уштеде на материјалу направљене да би се неко могао уградит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мало Питањце

16.11.2016 12:13

Са које котларнице се ти људи грију. да није са оне на дрвну биомасу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хити

16.11.2016 13:04

Гдје је пуно баба и заједнице ту су дјеца килава..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е јебига

16.11.2016 13:12

Јаких ми бораца не могу се договорити како да се грију? Треба ли и да вам налозимо котао а и да донесемо дрва.Хоцете ли и по једну стеку Марлбора?

Name

Топлана

16.11.2016 13:21

Чуј одбацујем Одговорност,па ваљда се то подразумјева да овдје нико није низаста одговран а камоли крив,сваста, није ми ово јасно никако,ево немогу себи доци колико ме ово сад изненадило!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

16.11.2016 14:25

Како људе није срамота уопсте коментарисати породице погинулих, инвалиде и оне који су највисе страдали за РС. Ми остали ради њих имамо РС и остали смо зиви на овим просторима, ради њихових најмилијих који су све дали за РС. Па од цега це да се грију, од ваздуха? Мислим да се на прсте могу набројати запослени из тих категорија и од цега онда да се грију, како ви остали гријете своје домове ако немате примања? А посебна је прица и највеци проблем сто овакви краватаси одлуцују о њиховим судбинама, сто се власт са њима увијек поиграва и намјерно праве овакве ствари како би са тим јадним људима могли малипулисати у њиховој муци и јаду, сто о тим категоријама одлуцују они који су најмање или никако заслузни за стварање РС. Бозе, има ли те?

ОДГОВОРИТЕ