Вучић: Нису ово "Три карте за Холивуд"

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да ће Влада Србије док је он њен председник водити веома одговорну и озбиљну политику - политику рада, темељних промена, а да Европљане брине популизам, неодговорност, и најавио да ће бити међу првима који ће ступити у контакт са новом америчком администрацијом.

Србија 16.11.2016 | 11:26
Вучић: Нису ово "Три карте за Холивуд"
Вучић је, поводом изјаве европског комесара Јоханеса Хана, који је исказао забринутост због могућности раста националистичке реторике пред председничке изборе у Србији, захвалан комесару што искрено брине о Србији и Западном Балкану, као и да је ЕУ забринута за стање у Европи.

"Мени се чини да и после последњих догађаја у Италији то иде у тешком смеру, само ми морамо да се питамо што се томе радујемо као народ. Шта нам је смешно, чему се радујемо и шта нама европска нестабилнст доноси било какво добро", поручио је Вучић.

Нагласивши да то не може да разуме, Вучић је указао да нама неће бити боље, ако је код других горе, јер што Европа има већи раст то је боље по нас, пошто ми 65 одсто наших роба извозимо у ЕУ, а то неки људи неће да разумеју.

"Мене брине неодговорност према нашој будућности и очекивање да нам неко други реши проблеме. Понекад ме све подсећа на филм 'Три карте за Холивуд' - 'е данас су победили наши, не ја сам рекао да су победили моји', или 'боља је Вотка од Кока Коле и обрнуто'. Доста с тим. Морамо да радимо на свом развоју. Ништа нам неће пасти са неба" подвукао је Вучић.

Премијер је, с тим у вези, поводом штрајкова, поручио да могу да штрајкују колико год хоће, а да ће држава да троши само колико је зарадила, као и да можемо да вредимо и живимо колико будемо радили, а да нам нико са стране не може донети спас.

Вучић је казао да неодговорни однос подсећа на неке од хумористичких филмова и серија, а да последице таквог понашања могу бити трагичне.

"Мислим да је потребно пре свега да се понашамо одговорно, размишљамо о будућности, раду, и резултатима свог рада. То да некога мрзите и критикујете биће увек у Србији. Никада Срби нису били задовољни. Чини ми се што је земља нормалнија, уваженија и цењенија у свету, што по свима постижете све боље резултате то ће све више отрпора бити и мржње" казао је Вучић додајући да разуме изјаву Хана да нам је потребан мир, стабилност, да нам је потребан разум, а да ће влада покушати све да уради у том правцу.

Казао је, да је пошто је у Астани имао прилике, због велике временске разлике, да прочита одређене изјаве, и да је могао слатко да се насмеје када се види колико је ту незнања, неодговорности и неозбиљности.

"1Изаберите те који не знају разлику између дефицита и јавног дуга, и сваки дан што су гласнији себи изгледају много јачи и паметнији, али то нема везе са реалношћу" истакао је премијер додајући да нема времена да се бави глупостима и неистинама, док неки имају времена на претек да се баве тиме.

Указао је да су код нас страшно популарне све идеје које доносе неодговорност и које су под мотом "неко други ће да нам реши проблем".

"Сећате се када је кренула прича о томе да нећемо ни ми да плаћамо дугове када је кренула криза у Грчкој. Ја сам стао и први рекао да идемо у тешке мере, а не у то да се камењем гађају полицајци и бацају Молотовљеви коктели. Неће ништа да падне с неба. Те поруке 'све су наша браћа победила' и сада ће да падају паре с неба су неодговорне. Каква браћа свуда. Сви су нам пријатељи и све поштујемо, али само ми својим радом и трудом можемо да се променимо. Када ми то сви будемо разумели живећемо много боље и резултати ће бити бољи, а и бићемо цењенији" поручио је премијер Србије.

"Мој приступ је наш рад, наша одговорност, наша земља да иде напред, а не то да морамо да чекамо како ће нешто да нам падне с неба и неко да нам поклони нешто, јер то нико неће учинити" указао је Вучић.

"Када будемо то разумели оставићемо 'Три карте за Холивуд' у прошлости, томе ћемо се смејати, а не са неком врстом тихе језе посматрати и плашити се да је то неки 'повратак у будућност'" казао Вучић.

Премијер Србије је пренео да ће бити међу првима који ће ступити у контакт са новом америчком администрацијом, вероватно међу првима у региону.

Извор:Тањуг

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

КПГС

16.11.2016 10:33

Баш се провалио са одласком код Клинтонових прије мјесец дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.11.2016 10:49

Али бас. Ето ја сам оно био млад и луд а то сто сте нас бомбардовали ма нема везе нисмо били добри . Дрзава у којој су демократе изруциле Слободана Милосевица на Видовдан а актуелни предсједник Владе цмиздри а Бил га тапсе по рамену није дрзава Наса Србија ! Има ли Бога да казни одговорне и врати нас на прави пут кад вец народ нема снаге и памети .

Name

РЕ ИГОР

16.11.2016 12:00

На који прави пута Бога треба да нас врати. На онај Титов, На онај Слобин, На онај Бориса тадица, или Цеде Јовановица. Црни Игоре, кад смо то били на правом путу послије Милоса Обреновица. НИКАД. И сад кад се насао реалан и прагматицан цовјек, сви га пљујете. А везе с везом немате.

Name

Ре кпгс

16.11.2016 12:57

Па зидови иду у њемацку на састанке, развијау пословно односе...Не зиве од прослости и нико од зидова не протествује јер једну другим требају. Ста треба сад вуциц да се курци? Он мозе да се курци али народ плаца курцења и нико други.Цовијек оставио осјецања на страну размисља трезвено. У рс сви се курце од политицара а народ плаца. Вуциц је изабрао тези и другацији пут. Пут рада а не националистицких јефтиних парола које нкуд не воде него у пропаст. Најлаксе се курцит са судбином народа а себе представљат као тобозњег заститара Срба узвикавајуци националистицке пароле и ниста не радит. Тако раде политицари у рс узвикују националистицке пароле , купе јефтине поене на основу тога код народа а ниста не раде. У сустини раде за себе јер имају времена на претек . Кад им се задумају столице повикну коју националну паролу народ заборави да нема хљеба да једе, закује политицара опет за његову столицу и ајмо јово на ново..

Name

Ре ре Игор

16.11.2016 15:41

Па у свом питању дао си одговор. Ипак смо некад били на правим путу.

Name

Ратко

16.11.2016 11:03

Зашто једноставно не признас да си погрешио одлазеци код Клинтонових на ноге.Засто сад изврћеш ствари,имао си лоше саветнике као уосталом и многи у ЕУ,и сад ваља вадити кестење из ватре.Америка је сила и мораш да се сад поклонис и извиниш новом председнику.Није ни то страсно јер радиш за свој народ и државу. А саветнике по носу и доведи нове.Србији сигурно не би било добро да је победила она каракондза,ово је подносљивије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ратко

16.11.2016 13:23

Теско ономе ко ти други куцу спрема. У Америци није вазно ко је предсједник него ста је на дневном реду сто предсједник треба да уради.Он је изврсна власт а не власт која доноси одлуке.Доказ је да Обама није могао да донесе ни један закон у вези носења и набавке орузја упркос толиким убиствима. Америком владају велике компаније као свугдје на свијету и који имају своје људе у сваком парламенту које стилте њихове интересе и лобирају.Вањска Америцка политика је увијек била и остала завади па владај, подрзавају владаре који це их слусат и од њих имати користи. Од пријатељи правит непријатеља и вице верса..И сад ста би вуциц требао по теби да уради? Наједноставније пљујес по цовијеку а и сам не знас ста би по твом добро било за Српски народ. Пљувати зна свако..Треба имат муда па отици непријатељу у куцу..

Name

Ре Игор

16.11.2016 11:08

Који је то пут Игоре, одакле и куда води?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хити

16.11.2016 12:39

Вуциц: Срби никад нису задовољни ! А ја би додао : Нико се није родио ко је Србину угодио.! Нисам срео негативнији народ који само несто трази, протестује, зали за прослосцу и зиви у прослости. Сви васи владари су се измијенили ни један вам није ваљао? Вуциц је једино ама бас једини који се не курци од свих Српских владара и цовијек вага. Хоцете бољи зивот а нецете да се зртвујете. Просло је вријеме кад се од нерада могло зивјет . Сад и са радом се тезе зиви. Вуциц није најбољи али је бољи од свих предходних. Он вам је задња санса да се тргнете из блата прослости и кренете напријед. Не хватајте се за најмање ситницу ту сте водеци у свијету. А кад се ухватите за ту ситницу вуцете је вијековима и она вам уредјује и садасњост и будуцност. А из историје се види да то није паметно било нити це бити.Зелим сваком људском бицу све нај без обзира на спол и вјеру. Ја вас Србе стварно не контам да све сто је једноставно ви га искомпликујете у п.мат**у

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

16.11.2016 14:39

Ххаха а донекле си и у праву...

Name

yугословен

16.11.2016 13:42

У БОСНИ СУ РАТОВАЛИ ПЛАЦЕНИЦИ МУДЗАХЕДИНИ РУСИ РУМУНИ БУГАРИ ГРЦИ ИТД

ОДГОВОРИТЕ
Name

НапреДНО

16.11.2016 14:01

Е овај лик ме сваким даном све више увесељава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имам осип од оваквих

16.11.2016 14:21

Нон-стоп је у медијима. Тешко да може стићи нешто и одрадити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроффф

16.11.2016 20:37

ВУЦИЦУ САМО НАПРИЈЕД!!! ИМА ДОВОЉНО НОРМАЛНИХ ПАМЕТНИХ И ПОСТЕНИХ ЉУДИ У СРБИЈИ И РС КОЈИ ЦЕ ДА ТЕ ПОДРЗЕ. ПРОСЛИ ИЗБОРИ СУ ТО НАЈБОЉЕ ПОКАЗАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СоццерДад

17.11.2016 01:30

Браво, драго ми је цути да Вуциц наставља тамо гдје су Дјиндиц и Тадиц стали, да Србија има дугороцну дрзавну политику, а то је рад и само рад, толеранција и узајамно постовање. Није лако, треба времена и енергије али је битно да се иде у првом смјеру, да је добронамјерно.

ОДГОВОРИТЕ