Лутрија одговорила на оптужбе о броју 6

Државна лутрија Србије одбацила је данас тврдње појединих медија да се у извлачењу у 91. колу игре на срећу Лото накнадно појавио још један листић са шест погодака, и саопштила да ће против медија који су обманули јавност предузети све мере правне заштите.

Србија 16.11.2016 | 12:55
Лутрија одговорила на оптужбе о броју 6
"Изношење неистина о нерегуларности игара на срећу на основу паушалних оцена некомпетентних новинара наноси штету не само ДЛС, већ и буџету Србије, а самим тим и свим грађанима" наводи се у саопштењу Колегијума ДЛС.

"Чин злонамерника"

Како наводе, урушавање српске лутрије на овај начин је недопустиво и чин је злонамерника, којима је једини циљ уништавање свега доброг што се гради домаћим ресурсима.

ДЛС неће дозволити да се на овај начин анулирају резултати које је постигла у свом пословању у последњих годину дана и одговориће на све покушаје урушавања њеног реномеа свим расположивим законским средствима, стоји у саопштењу.

Најављујући да ће против медија који су обманули јавност изношењем нетачних тврдњи предузети све мере правне заштите, ДЛС саоштава да се на снимку са извлачења јасно види да је у тренутку када је извучено шест бројева, број добитака са шест погодака био 1.

"Након што је извучен седми број, број добитака са 6 погодака повећао се на 2, што је потпуно легитимна ситуација, јер је у том тренутку седми извучени број на неком другом листићу значио добитак са 6 погодака. Све изнето јасно се видело у директном телевизијском преносу" стоји у саопштењу ДЛС.

Оваква ситуација се, додају, дешава у готово сваком колу што се такође може видети прегледом снимака са претходних извачења, а пауза до које је дошло се десила јер је рачунар који даје излаз графике блокирао, па је морао да буде рестартован.

"Ово је ситуација која се дешавала и раније, јер је пренос извлачења уживо, а овакве ствари дешавају се и у другим емисијама које се емитују уживо. У сваком случају, на снимку се јасно види да су у сваком приказу резултати били тачни" наводе у Лутрији.

Хајка на ДЛС

Симптоматично је, кажу, да се понавља хајка на ДЛС и отпочиње "лов на вештице" препознатљивим малициозним спиновањем, којим се "од муве прави слон" и то баш у тренутку када Лутрија коначно послује позитивно, наводећи да је добит ДЛС за првих десет месеци 2016. највећа је од њеног оснивања.

Додају да се хајка понавља у тренутку када је резултат пословања на нивоу најуспешнијих пословних година од оснивања, када је коначно отпочело пословање преко интернета, направљен лутријски софтвер који је заменио годинама преплаћивани софтвер хрватске компаније "Нирвана" и уведен ред у јавним набавкама и трошкови пословања драстично смањени.

Из ДЛС питају коме то није у интересу да српска лутрија послује успешно и да користећи своје сопствене ресурсе развија свој лутријски софтвер и хардвер.

Коме сметамо

"Коме не одговара да постоји српски бренд у индустрији игара на срећу, коме смета јака и успешна државна компанија" пита ДЛС у саопштењу.

Питају и који су интереси појединих медија да на овакав начин руше репутацију и резултате ДЛС када она бележи најбоље резултате од свог оснивања.

"ДЛС има развијен софтвер и хардвер за сваки сегмент лутријског пословања, који је самостално развила и који, то је сада већ и очигледно, смета одредјеним интересним групама. Годинама су из лутрије трошени огромни износи новца на софтвер и хардвер, док данас не само да је лутрија остварила уштеде на овим стварима, већ и приходује пласирајући асортиман на друга тржишта" стоји у саопштењу.

Из Лутрије апелују на све медије који су изнели лажне оптужбе на рачун ДЛС, да уз извињење јавности и градјанима на изношењу неистина, демантују лажне вести и прекину са хајком коју воде против успешне компаније каква је она данас.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кал

16.11.2016 12:36

Кад је све лоповиук зашто не и Лутрија?

ОДГОВОРИТЕ