Евролигашки тријумф Звезде у Њемачкој

Црвено-бели одбранили последњи напад и славили резултатом 78:79

Србија 15.11.2016 | 21:52
Евролигашки тријумф Звезде у Њемачкој
Црвена звезда и Бамберг у овој евролигашкој сезони не могу без драме, па се ништа друго осим нове велике низвесности није могло очекивати ни у вечерашњем окршају у Бросе арени. Црвено-беле је овога пута погледала срећа, па су поенима Чарсла Џенкинса 24 секунде пре краја утакмице стигли до трећег тријумфа у овој евролигашкој сезони - 78:79.

Гости нису најбоље ушли у меч, што је домаћин искористио и већ након три минута игре водио са 8:1. Бамберг ни тада није блистао, али је успео да оконча прву деоницу у своју корсит (14:11). Ипак, Радоњићев тим се растрчао и распуцао у других 10 минута, почео да погађа и са спољњих, али и унутрашњих позиција, а када су се на то надовезали и брзи контранапади предност је отишла и на двоцифрену, па је у 18. минуту на семафору стајао резултат 27:38.

Црвено-беле су у првом полувремену предводили Милко Бјелица и Марко Симоновић, али је на старту другог Николо Мели погодио три везане тројке и већ до четвртог минута треће четвртине у потпуности анулирао предност Београђана (43:43). Захваљујући истом играчу Бамберг је убрзо у потпуности преокренуо резултат. После седам минута игре резултат у трећој деоници је био 20:7, а Бамберг у суфициту од пет поена (50:45), што довољно описује доминацију немачког тима у том делу утакмице.

Као и на сваком досадашњем гостовању у Евролиги искусни Марко Симоновић је био играч који је Звезду дизао из летаргије. Овога пута то је учинио са две везане тројке у 28. минуту игре, па је Бамбергов фуриозни низ био у потпуности пресечен, а црвено-бели остали у равноправној игри пред почетак последње четвртине (61:58).

Да ће бити паклено у последњој деоници тројком је најавио Марко Гудурић, иако је истом мером одговорио хладнокрвини Јанис Стрелнијекс. Ровоска битка је трајала буквално до последњег тренутка утакмице, иако је Бросе у једном тенутку био и на плус пет (71:66). Звезда је на ту предност домаћина реаговала серијом 6:0, па је на нешто мање од читири минута пре краја предност поново била на страни гостију (71:72). Ипак, као небројано пута у току меча, Бамберг је поново успео да се подигне поенима Даријуса Милера.

Драму су до врхунца у последњем минуту довели Зизис, Симоновић и Џенкинс, захваљујући чијим је поенима, уз евидентан фаул, Црвена звезда дошла до минималне предности 24 секунде пре краја меча.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

север

15.11.2016 21:42

Гази Звездо!

ОДГОВОРИТЕ