Начелници из СзП траже одговор Владе Српске

Начелници 19 општина и градова у Републици Српској, представници Савеза за промјене, данас су Влади Републике Српске и министрима у Влади упутили отворено писмо у којем их позивају да изнесу свој став у вези будуће сарадње са општинама у којима на локалним изборима није побиједио СНСД.

Република Српска 15.11.2016 | 16:25
Начелници из СзП траже одговор Владе Српске
Начелници општина из Савеза за промјене траже да им чланови ентитетске Владе одговоре на недоумице с обзиром на то да се нису огласили поводом јавног иступа Милорада Додика, предсједника Републике Српске и СНСД-а, у којем је најавио да Влада Републике Српске неће сарађивати са општинама у којима није побиједио СНСД.

"Хоћете ли ви, као министри, у складу са Уставом и законима Републике Српске сарађивати са 19 општина у којима није побиједио СНСД? Шта ћете за наше општине и градове конкретно урадити, појединачно, по ресорима? И ако ћете урадити, у којем периоду?", наводи се у писму начелника Влади Републике Српске.

Наводи се и да очекују и надају се да ће се о овим питањима изјаснити сви појединачно, као и да за најкасније десет дана буде организован заједнички састанак.

"У противном сматраћемо да сте као одговорни људи у министарствима у Влади Републике Српске, која је веома битна за функционисање локалних заједница, ви лично донијели одлуку о прекиду сарадње, те ћемо у складу с тим предузети даље кораке", стоји у писму.

Писмо је у име 19 општина и градова, међу којима су Костајница, Добој, Петрово, Теслић, Лопаре, Угљевик, Гацко, Чајниче, Соколац и други, потписао Мићо Мићић, градоначелник Бијељине.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Марко

15.11.2016 16:16

Мицо је свакако Додиков играц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадне опозиције

15.11.2016 16:52

То је гомила људи која ће на сљедећим изборима проћи још горе.А шта раде они;па они од владајуће секте траже да им одговоре хоће ли сарађивати са опозиционим општинама

Name

борац

15.11.2016 16:57

Каква је ситуација не треба висе прицати о одцјепљењу РС него о подјели која није далеко,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако

15.11.2016 17:40

Ако је тако онд те опцине и њезини градјани нису дузни плацати порез у будзет Р.Српске. Него све сто је створено, продато, произведено иде Опцини. Од цега влада и Додик зиве ако не од порески обвезника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокало

15.11.2016 22:27

Не булазни. Од Сокоца да зиви Српска. Гдје ријетко ко сваке преступне године издаје фискални рацун, ма дааај

Name

Ре

15.11.2016 22:28

Јаране нема у нас опћина.... у нас су општине а ти гледај свој тор!

Name

ја

16.11.2016 01:57

Треба расписат референдум да ли зелите оваквог Председника и оваку Владу, једноставно нек народ казе своје!!!!

ОДГОВОРИТЕ