Ево зашто је Новак пао са врха, а Мари постао најбољи на свијету...!

Остао је још само један корак и да се тениска сезона дуга више од десет месеци заврши. Биће то корак који ћемо будним оком пратити. Јер нас у О2 Арени чека последњи окршај Новака Ђоковића и Ендија Марија, а хамлетовско питање: да ли ће или не Новак завршити на првом месту, коначно ће добити епилог.

Тенис 15.11.2016 | 18:45
Ево зашто је Новак пао са врха, а Мари постао најбољи на свијету...!
Подсетимо се који су то кључни тренуци обележили Новаков и Ендијев пут.

Ролан Гарос

Двојица најбољих, Новак Ђоковић и Енди Мари, састали су се у финалу Ролан Гароса, а Србин је показао силу. Начин на који је одиграо три сета показао је да је апсолутни цар белог спорта. Али то је био последњи меч у којем је Ђоковић показао потпуну доминацију ове сезоне. Енди је тада кроз шалу рекао да понекад мора и да победи Новака како би њихово ривалство заиста то и било. Ноле је у том тренутку држао у рукама сва четири пехара са гренд слемова. Имао је покер. А онда су ствари почеле да се мењају у корист Ендија Марија.

Вимблдон

Новак је на најпрестижнијем тениском такмичењу стигао до трећег кола, а Енди је постао шампион.

- Никада нисам дошао тако емотивно испражњен на неко такмичење као што је то био Вимблдон - рекао је Ђоковић.

Сасвим природна и донекле очекиван след догађаја јер када нешто сто пута покушавате и 101. пут вам успе, онда је потпуно логично да се испразните и да желите мало да одморите.

Енди је искористио Новакову слабост, као и чињеницу да Роџер Федерер и Рафаел Надал нису учествовали, па је успео да по други пут слави пред својом публиком и тако постане троструки гренд слем победник.

Олимпијске игре

Два циља је имао Новак Ђоковић у 2016. Да освоји Ролан Гарос и златну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Један је остварио, а на другом је поклекао већ на првом кораку. На старту Игара, Хуан Мартин дел Потро је победио Србина и распршио његове снове о злату. Са друге стране, Енди је успео оно што никоме није пошло за руком у историји, а то је да одбрани олимпијско злато. На крилима тог успеха Енди је, чини се, само хватао залет за кулминацију која је уследила ове јесени.

Азијска турнеја

Оно како је Новак Ђоковић прошле године правио чуда на Азијској турнеји, ове године је успех поновио Енди Мари. Шкот је био сјајан у Пекингу и Шангају, и наследио је Србина на трону у ова два града. Новак због повреде није учествовао у Пекингу, а у Шангају је заустављен у полуфиналу. Ти тријумфи су му помогли да се још више приближи Новаку и престигне га 7. новембра на првом месту светске ранг листе.

Тренери

Несвојствено за Новака, одлучио је да у Паризу, уместо Бориса Бекера и Марјана Вајде, у његовом боксу буде Пепе Имаз. Уз објашњење “сви чланови стручног штаба су се сложили да Имаз дође у Француску” Шпанац је ширио љубав и мир, али Новаку то евидентно није помогло.

Са друге стране Енди је у тим вратио Ивана Лендла који му је донео неопходну сигурност и самопоуздање пред наставак борбе за светски трон.

У Лондону су са Новаком бити и Бекер и Вајда.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар