Београдски аеродром лидер балканског неба

Међународни аеродром "Никола Тесла" код Београда апсолутни је рекордер међу ваздушним лукама држава региона по броју међународних летова и путника који на њега слећу и са њега полећу.

Србија 14.11.2016 | 22:49
Београдски аеродром лидер балканског неба
Експерт за авио-саобраћај Александар Симић оценио је за БН телевизију да аеродром у Сурчину има све потребне капацитете који су неопходни за прихватање знатно већег броја авиона и путника.

Прошлог месеца било је више од 5.600 слетања и полетања, односно ваздушним путем у Београд прелетело је више од 520 хиљада путника. Истовремено, у октобру је згребачки аеродром прихватио и отпремио 288 хиљада путника, забележио око 3.900 полетања и слетања, а остали главни градови Западног Балкана много мање.



Експерт за авио-саобраћај Александар Симић прецизира да са аеродрома у Сурчину, у овом тренутку, 22 авио-команије лете у 56 градова света, да београдска ваздушна лука испуњава све безбедносне и економске стандарде, да је реновирана Ц платформа, а у плану је и њено проширење и да би требало надоградити још један спрат за трецијалне делатности.

Симић у разговору за БН телевизију указује и да је неопходно модернизовати део за сортирање и пријем пртљага и проширити гејт Д на коме се путници аутобусима довозе до платформе.

Једна полетно-слетна стаза на аеродому "Никола Тесла" није ограничавајући фактор, сматра Александар Симић. Он објашњава да и много веће ваздушне луке – у Женеви и Стансед недалеко од Лондона, такође имају једну писту.

Авиони који полијећу из Београда



Авиони који полијећу из Загреба



Авиони који полијећу из Сарајева



Авио саобраћај данас у 16.00 над Европом



БН телевизија

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

трока

14.11.2016 15:48

Хоце да београд постане 'хуб' [цвористе] за регион а рецимо са БХ [и Сарајево и БањаЛука] имају само по једањедини лет у току дана уместо да имају два [један јутарњи један поподневно/вецерњи] тако да сви путници који или слецу ило полецу из Београда у истом дану стигну куци у Са или БЛ, а не да као до сада морају спавати у Београду. Баси из тог разлога рецимо Цроатиа Аирлинес и Аустриан из Сарајева имају по два лета дневно тако да путник који ујутру из Сарајева преко Беца крене за рецимо Лос Ангелос у исти стигне исти дан око 20:00, а то је оно сто Београду недостаје

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

14.11.2016 16:56

Београдски аеродром је требо да постане медјународни цвор јос када је прављен али Тито није дозволио да се СРБија развија и јаца. Зато је после тога изградјен медјународни аеродром у Франкфурту на који у просјеку авиони слецу сваки десет минута. ПРЕМА томе београдски аеродром је предодредјен својим полдизајем да буде медјународни ваздусна лука!

Name

Генерал

14.11.2016 18:28

Морам те разоцарати. Са Сарајевског аеродрома имас 3 лета дневно само за Дубаи. Мало се информиси а по питању Београда не цуди ме јер је Београд град - дрзава. За разлику од Сарајева редовне летове имас из Тузле а мање летове из Мостара а по питању Бања Луке тренутно само цхартер летови. Београд има трзисте односно популацију па зато и има највеци промет и једини милионски град из бивсе Југе.

Name

Ре МИХАИЛО Микиц

14.11.2016 19:04

Е мој МИХАИЛО, спустају се у Франкфурту скоро сваки минут. Тито је свима омогуцавао да се развија, јер се тад није гледало у вјеру, националност итд. Југа је тад била једна од најјацих дрзава Балкана, мозда и цак најјаца. Долазили Пољаци, Румуни, Бугари итд да зараде у Југи коју "чрвену". Београдски аеродром нема никакву везу са аеродромом у Франкфурту или било којег града у Европи. Свабо гради своје како он хоце и зели а СРБски по своме. Ми само знамо градити мрзњу (вјерску, националност) и ниста друго, зато нам је свима сјајан зивот у СРБији, РС, ФЕДерацији, ХРВатској итд.

Name

Ре михајло

14.11.2016 19:55

Нисам србин и зелим београду да буде јос веци и прометнији..за разлику од тебе михајло немам ни грама мрзње ни према коме јер сам прво цовијек који се ослободио терета нацинализма и узивам у љепотама свијета култура и вјера.нисам ограницен као ти који зиви у мрзњи све сто није православно..кад цутис сумња се а кад проговорис одклонис све сумње..

Name

Копилот

14.11.2016 22:34

Бањалука има три лета седмично до Београда.

Name

Ре МИХАИЛО Микиц

15.11.2016 01:19

Е мој јадни МИХАИЛО Микиц. Незнам у ком вијеку/веку ти ултра СРБине зивис. Лупетас глупости! Прво се распитај или информиси, па тек онда написи коју паметну. Најбоље знас вредјати, на било који нацин, било то вјерски, национално итд. у томе си мајстор. Писес да су сви људи постали од мајмуна, јесте! Ако си заборавио, и ти си постао од мајмуна, мајмуне. И престани вредјати народ, био то СРБин, БОСЊак или ХРВат. Сви смо у истим гов*има, боримо се да некако презивимо поред оваке власти, јос нам ти паметујес.

Name

Адио Маре

14.11.2016 17:04

Бољи је онај Чубриловићев у Требињу. Сваке године удупла број путника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Михајло Микиц

14.11.2016 17:20

Ŕедовно читам твоје коментаре сад под овим именом а прије под другим,и узалудно чекам да бар једном нешто паметно напишеш али нажалост само глупости и изљеви мржње .Трујеш дјецу човјече.

Name

Михајло микић

14.11.2016 17:40

Ре михајло микићу пишем твоје име малим словима јел си ти мали човјек који стално нешто лупа, ал си зато велики Г....

Name

Добро људи

14.11.2016 17:58

Па АМ је у праву Цубро је царобњак са невидљивог аеродрома полијеце све висе путника није АМ то рекао вец.највеци зликовац у РС Цубриловиц а мрзња то ви видите мрзња је кад те пљацкају и понизавају то Цубриловиц ради 20 година а ви исти сте ко и он

Name

Генерал

14.11.2016 18:23

Сто овај хебе Михаила Микица свака му цаст

Name

МИХАИЛО Микиц

14.11.2016 18:29

Ста теби вреди "СРБине" мој сто редовно са својим другарима цитате моје коментара када сте ви природно глупи да би могли моје коментаре да разумијете. Зато умјесто сто глуписти писете тросеци узалуд време своје други пут написите васе коментаре на истинитим доказима а не на комунистицко муслиманској хрватској лази. Зелим вам југославенским лазовима и улизицам пријатно веце да памети имате пуно висе од мајмуна од којег сте постали. Други пут кад лазете лазите округло да мозе да се котрља. Лаз је велики порок у приватном зивоту на кратке стазе мозе и помоци али на дуге није дјелитворна јер се брзо открива!

Name

МИХАИЛО Микиц

14.11.2016 20:12

Генерале без војске, разума, цасти и постења поцујм ме добро ста цу да ти казем. Ја мислим да у бивсој Југославије јеб. луд збуњеног и да тера цорав сакатог. Хвала БОГУ да сам први пут из такве земље отисао јос 70-тих година прослог вјека. Тада сам видио пуно тога сто многи "генерали" и народ без "паметни!" ни данас не виде. Засто? Зато сто су они као бивси југославени и комунисти сљепи поред оцију и глуви поред усију. Ја сто сам тада говорио, све се обистинило не због моје памети и пророцког духа вец због васе наивности, комунистицке и југославенска заслепљености, покваренисти и глупости. Када сте толико глупи да немозете висе сами себи помоци без савјета са стране будите барем толики мудри па се угледајте у свом пасјем зивоту ако сте "СРБи" на васе непријатеље: муслимане и хрвате. Они су пуно слознији од вас "СРБа". Имају свој народни циљ и знају како могу да стигну до њега.СРБска неслога је доказ СРБског незнања и СРБске немоци!

Name

Цирих

14.11.2016 17:59

Дођите у Цирих да видите шта је град аеродром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.11.2016 19:30

На Хеатхроw аирпорт Лондон сваке минуте један слијеце а један узлијеце а Цирих је мали ко село наспрам вецега града...

Name

Ре Михајло

15.11.2016 07:46

Претстављас се као велики вјерник а пишеш да су људи постали од мајмуна.Ти си као Додик који казе да је велики вјерник јер је добио некакав орден од Патриаха као да патриах зна и одлучује ко је вјерник а ко није.

Name

Који глупани

14.11.2016 18:59

Ви се расправљате, поготово одбјегла дијаспора, колико је Београдски аеродром прометнији од осталих, умјесто да пожелите аеродромима у БиХ да га сустигну и престигну. Невјероватно је колико сте јадни и биједни. Да барем добијете 5 марака годишње од Београдског профита, човјек би некако и схватио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

14.11.2016 20:38

Не знам ста је овде спорно, БГ је милионски град и ово није ниста ново. Е сад сто га етикетирате као лидера то је та балканска болест. На ца.10 милиона Срба Тесла има и мало летова. Апсолутни је лидер у Србији. Нис и Нови Сад су пуно лосији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

14.11.2016 23:36

Извини а где има 10 милиона срба

Name

Ха ха ха

14.11.2016 23:49

Па не мозе аеродром бити лидер балканског неба, аеродром не лети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.11.2016 11:08

Сувише си плитак за неко дубље размишљање