Мигранти пјешке дошли до Товарника

Мигранти, њих стотињак, који су пјешке кренули ка Хрватској стигли су до Товарника, близу границе са Хрватском, рекао је данас Иван Мишковић из Комесаријата за избјеглице, додајући да су одбили понуђени смјештај у прихватним центрима.

Србија 13.11.2016 | 20:00
Мигранти пјешке дошли до Товарника
"Око стотинак миграната стигло је до Товарника, близу границе са Хрватском, и даље са истим захтевима - да пређу у Хрватску", рекао је Тањугу Мишковић.

Он је навео да су мигранти напољу, на једној страни ауто-пута и додао да нико није прихватио да остане у било ком прихватном центру.

"Тамо је полиција и људи из Комесаријата. И даље им нудимо смештај у центрима који они неће и улазак у процедуру и остају при својим захтевима да пређу у Хрватску", рекао је Мишковић.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту Ненад Иванишевић рекао је раније да су мигранти под непрестаном пратњом полиције, УНХР-а и Комесаријата, те да је њихов одлазак ка граници са Хрватском још један узалудан покушај људи у очају да скрену пажњу на себе и натјерају ЕУ да отвори границе.

"И досадашњи покушаји били су неуспешни. Очекујем да се брзо врате у Београд, односно у прихватне центре", рекао је Иванишевић, наводећи да је у Србији тренутно око 6.000 људи, а у прихватним центрима има мјеста за око 5.000 особа, те да ће захваљујући донацијама до краја месеца ти капацитети бити проширени за још 1.000 мјеста.

Иванишевић наводи да је око 1.000 људи ван прихватних центара јер међу њима постоји страх да неће моћи да наставе даље ка ЕУ ако уђу у прихватне центре.

Извор: СРНА
Фото: Архива

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

13.11.2016 19:16

Нико неце висе да прима емигранте осим "хумане и паметне" СРБије. За саку долара СРБија продаје све сто има од људског достојанства до наследјене земље својих Светих Предака. Емигранти који небуду били примљени у ЕЗ бице насилно врацени у СРБију. Вјероватно тада садасње влада неце висе бити на власти али це остате њезини вазеци медјународни антисрбски споразуми и уговори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

з

13.11.2016 20:38

Србији и треба такав шамар ! Не знам , да ли би се и тада " пробудила " ? !