Кокеза: Тако се бори за грб!

"Надам се да ће сви остали репрезентативци убудуће да следе пример Душана Тадића", поручио је председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза након освојеног бода "орлова" у Кардифу.

Фудбал 13.11.2016 | 16:30
Кокеза: Тако се бори за грб!
Свуда осмеси након бода у Кардифу.

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза рекао је да су репрезентативци на утакмици показали велику пожртвованост и да је задовољан освојеним бодом против Велса.

"Све у свему, испало је добро. Момци су показали велику пожртвованост, борили су се за сваку лопту, енергијом су показали како се бори за државу и дрес репрезентације", рекао је Кокеза новинарима у Кардифу.

Србија је у суботу увече играла нерешено 1:1 са Велсом и тако остала непоражена после четири кола Групе Д квалификација за Светско првенство. Губили су наши "орлови" готово сат времена од Велса, али је касни погодак Александра Митровића обрадовао нашу публику.

"Надао сам се да ћемо победити, пре утакмице не бих био задовољан бодом, али мислим да је и овај бод добар с обзиром на то како се одвијала утакмица", казао је он.

Кокеза је задовољан игром српске репрезентације у Кардифу.

"Нисмо били слабији противник, у другом полувремену смо били бољи, али то је фудбал. Они су имали стативу, нису дали гол, а после минут смо изједначили", навео је први човек ФСС-а.

Посебно га је одушевио Душан Тадић, коме је у првом полувремену поломљен нос, али је наставио да игра и показао велико пожртвовање. Многи би после онаквог крварења затражили измену, али је наша "десетка" прегурала читав меч.

"Показао је висок ниво борбености и како се бори за државни грб. Надам се да ће сви остали репрезентативци убудуће да следе тај пример", казао је Кокеза.

Како је рекао, ФСС ће учинити све што је у његовој моћи да привуче што више навијача на стадион када Србија буде била домаћин у наредном периоду. Наредну такмичарску утакмицу играмо баш против Велса, тек у јуну наредне године.

"Играчи и стручни штаб заслужују мало већу пажњу публике залагањем и борбеношћу и волео бих да публика то награди на следећој утакмици коју будемо играли у Београду", рекао је Кокеза.

Репрезентација Србије после четири кола заузима друго место у квалификационој групи са осам бодова, два мање од водеће Републике Ирске.

МЛАДИ

"Ништа још није завршено, надам се да ћемо квалитетно то да приведемо крају у реваншу. Млада репрезентација заслужује апсолутну пажњу и урадићемо све што је у нашој моћи да та селекција има добар третман и надам се да ћемо се радовати", рекао је Кокеза. Млада репрезентација у уторак игра меч у Трандему против Норвешке и има предност (2:0) из првог меча. Ако их "одбрани", иде на Европско првенство које се игра идуће године у Пољској.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тајкун

13.11.2016 15:39

Овај Тајкун се разумије у фудбал као и ја у нуклерну физику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2016 15:50

Успјех је једино мјерило игра се на резултат