СП - Џеко: Не бих се бунио да опет буде 0:0!

"Свих нас 11 који изађемо на терен морамо бити максимално сконцентрисани и једино тако можемо доћи до повољног резултата", рекао је Един Џеко, капитен репрезентације БиХ уочи вечерашњег меча с Грчком.

Фудбал 13.11.2016 | 14:30
СП - Џеко: Не бих се бунио да опет буде 0:0!
"Утакмица од прије четири године у којој смо овдје узели бод и кренули ка Свјетском првенству у Бразилу не може нам помоћи сутра и неће бити слична. Ипак, не бих се бунио да се судбина понови, да опет буде 0:0 и да на крају одемо на Свјетско првенство и у Русију", рекао је Един Џеко, капитен фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине на вечерашњој конференцији за медије у Атини прије сутрашњег меча са Грчком.

Сматра да ће вечерашњи меч бити једна од најважнијих у квалификацијама за Мундијал и за БиХ и за Грчку.

"Обје репрезентације су под малим притиском. Њихова предност је што играју пред својим навијачима, али им може бити и додатни притисак. Свих нас 11 који изађемо на терен сутра морамо бити максимално сконцентрисани и једино тако можемо доћи до повољног резултата", истакао је Џеко.

Прочитајте изјаву Мехмеда Баждаревића о мечу са Грчком.

Истиче да његова, али и добра форма других бх. репрезентативаца, не мора ништа да значи у "судару" са Грцима.

"Били смо у доброј форми и прије Белгије, па знамо како је завршило. Не требамо се ослањати у каквој је ко форми, морамо дати 100 посто могућности и тек тада нам форма може помоћи. Тотално другачији фудбал играмо од Грка. Они су увијек првенствено сконцентрисани на одбрану свог гола и контранападе. Тако су и постали прваци Европе 2004. године. Ми волимо имати лопту у посједу и нападати. Но, не треба се залијетати, с обзиром да Грчка није нимало наиван противник", мишљења је Џеко.

Досад је у дресу националног тима постигао 49 голова. На питање очекује ли да вечерас постигне јубиларни 50, Џеко је одговорио:

"Искрено не размишљам превише о томе, мада било би ми драго да постигнем гол јер вјерујем да би помогао екипи да дође до позитивног резултата, а то је сутра примарни циљ", поручио је нападач Роме.

Нагласио је и да му није жао што Костас Манолас, његов саиграч из Роме, неће наступити за Грчку, који се повриједио недавно сударивши се управо са Џеком.

"Костас је један од најбољих дефанзивних фудбалера у Италији и шире. Када поправи менталитет, биће један од најбољих у свијету. Грчка има и друге дефанзивне играче који играју у великим лигама и клубовима. Међутим, надам се да ће се изостанак Маноласа, ипак, осјетити", поручио је Џеко.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар