ИСИС напао храм, десетине мртвих!

Број погинулих у данашњем нападу на муслимански храм на југозападу Пакистана, за који је одговорност преузела такозвана Исламска држава, порастао је на најмање 43 особе, а десетине су рањене.

Свијет 12.11.2016 | 20:55
ИСИС напао храм, десетине мртвих!
Стотине људи било је у суфијском храму Шах Нурани (Схах Ноорани), на око 200 километара северно од лучкој града Карачија, када се догодила експлозија бомбе, јавља Спутњик.

Један од њих Хашим Галзаи рекао је за Ројтерс да је више од 100 особа повређено у експлозији, која се догодила када се у храму налазило више стотина људи.

Према "Тајмс оф Индија", коначани број жртава у овом нападу екстремиста би могао бити и већи јер је облст у којој је светилиште удаљено од урбаних средина а у близини нема медицинске помоћи.

У тренутку када се десио напад, стотине људи било је унутар храма, преноси "Индијан експрес".

ИС тврди у саопштењу да је најмање 35 особа убијено, а више од 95 повређено у нападу, али су локални званичници могли да потврде само 25 жртава напада.

Десетине рањених превезено је у оближње градове Хаб и Карачи.

Напад је потврдио министар унутрашњих послова провиције Белучистан, а ово је трећи пут да екстремисти врше нападе на храмове у Белучистану од августа ове године.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар