Протести у САД, убијен демонстрант

Једна особа убијена је током одржавања протеста против новоизабраног предсједника САД-а Доналда Трампа у Портланду, пренијели су тамошњи медији.

Свијет 12.11.2016 | 11:15
Протести у САД, убијен демонстрант
Није прецизирано како је демонстрант убијен. Полиција је била приморана да упротреби сузавце како би растјерала демонстранте.

Хиљаде људи окупило се на улицама Њујорка, Портланда, Чикага и Сијетла трећу ноћ за редом да би изразило протест против побједе Доналда Трампа на изборима за предсједника САД, наводе локални медији.

Како наводи "Њујорк пост", осам људи је ухапшено због изазивања нереда.

Неких двије хиљаде људи окупило се у парку Вашингтон Сквер и кренуло у протестну шетњу до Трампове куле, гдје се већ окупило стотине других демонстраната. У четвртак су одржани и протести у Даласу у држави Тексас.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ТЗВ. ДЕМОКРАТЕ

12.11.2016 10:21

Своје право лице сада показују тзв.демократе и разни покрети који су се последњих тридесет година ширили свијетом (геј и лезбо групе и остали који су пропагирали демократију само да би раширили свој утицај на људе). Сада када су изгубили, сада иду на насиље. А све време су причали како су мирни, мирољубиви, како их вечина угрожава и не дозвољава им да се слободно изјашњавају. Шта је сада? Сад вам смета демократија коју сте нама пропагирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.11.2016 12:26

Сад нека Клинтонови халале 1000 геј и лезбо живота ,неко бомбардују Трампов небодер,као у Сребреници,знају то они како се ради..

Name

горан

12.11.2016 11:44

Ове демонтрације против тек изабраног и јос не инаугурисаног предсјединика САД се у УСА десавају ПРВИ ПУТ. А не заборавимо 90 милиона Американаца који су имали право гласа својом вољом није изасло на изборе. Са друге стране, Трамп се сваста неста наобецавао и знајуци Американце, они који су гласали за њега це сада тразити да то обецање испуни. Све у свему УСА це имјати својих интерних проблема висехнегто до сада.

ОДГОВОРИТЕ