Кључа у Аргентини: Баузи је Колумбија посљедња шанса...!

...а Сампаоли само чека позив! Савез је изгубио стрпљење, навијачи окренули леђа, а медији сипају критике...

Фудбал 14.11.2016 | 18:00
Кључа у Аргентини: Баузи је Колумбија посљедња шанса...!
Брукање у највећем дербију јужноамеричког фудбала била је само кап у мору кошмарног издања репрезентације Аргентине у овогодишњим квалификацијама за Мондијал 2018. године. 

Бразил је Бело Оризонтеу на ситне комаде раставио Гаучосе и додатно запалио страсти, које су у редовима званичног вицешампиона света и Америке и онако већ достигле тачку кључања. А за све нација криви селектора Едгарда Баузу. 

Човек који је требало да врати самопоуздање у разбијени аргентински тим је против Бразила потрошио и последњи кредит код навијача и људи са највиших позиција у Савезу и сада више нема право на грешку. А уколико не буде успео да направи позитиван резултат против Колумбије у уторак - следи му отказ. 

Тако бар јављају аргентински медији, који настављају да сипају критике на рачун целог националног тима, а посебно селектора Баузу јер не уме да изнесе велики терет на својим леђима и води екипу у правом смеру. 

Док Бауза трпи страшан притисак, јужноамеричка штампа јавља да ке већ спремљен и наследник оног тренутка када растанак буде озваничен. У питању је велика жеља комплетне нације - Хорхе Сампаоли. 

Мада је у игри наводно и Марсело Бијелса, Сампаоли је наводно прва и једина права жеља људи из аргентинског фудбала, што је и логично с обзиром на све успехе које је садашњи тренер Севиље имао на клупи Чилеа. 

Сампаоли чека позив из домовине, иако је максимално фокусиран на посао у Андалузији. Али, истиче се да рад у својој земљи не жели да одбије, па би врло лако могао да постане један од ретких стручњака са два посла истовремено. 

Наравно, све зависи од тога шта ће Бауза урадити са Гаучосима. Уколико претрпи још један пораз, растанак је неизбежан. А Аргентину чека можда и црна судбина и неодлазак на Првенство света први пут још од 1970. године. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар