Емполи би био најбоља средина за Габигола...!

Сетите се само Монтеле и Ди Наталеа... Само, једна ствар могла би да буде пресудна - двојица легендарних нападача поникли су у омладинској школи клуба из Тоскане, а Габигол је странац плаћен 30.000.000 евра...

Фудбал 13.11.2016 | 15:30
Емполи би био најбоља средина за Габигола...!
Информација да би кратка и несрећна прва епизода Габријела Барбосе у Интеру могла привремено да се заврши брже него што је заправо и почела изазвала је ерупцију опречних коментара у Италији, а посебно око миланског клуба. 

Медији у Ломбардији све се више баве причама да нови тренер Неразура Стефано Пиоли и спорстки директор Пјеро Аузилио желе да пошаљу Габигола на позајмицу у Емполи одјекнула је попут бомбе, а навијачи махом нису задовољни овом одлуком. Додуше, с обзиром на то да су Бразилца досад у акцији видели само 16 минута, јасно је да ситуација није баш блистава. 

Чак 30.000.000 евра плаћени тинејџер није се најбоље снашао у Милану, а двојица оперативаца сматрају да би Габиголу пријала селидба у Емполи, јер би тамо добио потребне минуте на терену.

Ову намеру поздравио је чувени играч Емполија Игли Ванући, који је јавност подсетио да је клуб из Тоскане произвео легендарне голгетере попут Винћенца Монтеле и Антонија Ди Наталеа, касније и Франческа Тавана и Марка Маркионија. 

"Ако је он заиста тако велики таленат, колико људи причају, Емполи је најбоља средина за његов даљи развој. Јер би требало на површину да избаци његове квалитете. То потврђује и историја. Сетите се само Монтеле, Ди Наталеа, Тавана или Маркионија, између осталих. Листа је подужа", каже Ванући. 

Ипак, једна ставка могла би да се испостави као кључна. Ди Натале и Монтела су производи Емполијеве омладинске школе, Тавано и Маркиони су прве озбиљне кораке направили у тиму из фирентинске провинције. А Габигол је нападач плаћен 30.000.000 евра. Од њега се већ сада много очекује, а можда би баш тај притисак могао да сломи момка за којег многи верују да је уз Габријела Жезуса прави наследник непоновљивог Роналда.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар