Анализа: Како Велшани виде ''Орлове''...?

Тадић невероватно потцењен, Митар некад усијане главе, али увек опасан, Ивановићева брзина шанса... Шта пишу острвски медији уочи суботњег окршаја?

Фудбал 11.11.2016 | 22:30
Анализа: Како Велшани виде ''Орлове''...?
У Србији пишу о Герету Бејлу, Џоу Алену и Арону Ремзију, док се Велшани за суботњи дуел припремају анализама изабраника Славољуба Муслина, очекивано са посебним акцентом на оне који су играли у Премијер лигу.

Па је тако сајт wалесонлине.цо.ук читаоце подсетио на квалитете Душана Тадића, Бранислава Ивановића, Немање Матића, Александра Митровића, Лазара Марковића и Зорана Тошића, док су острвску авантуру Матије Настасића у Манчестер Ситију некако превидели.

Било како, очигледно је да се у Велси највише плаше Душана Тадића...

"Несумњиво највећа звезда српског тима. И даље невероватно потцењен у Премијер лиги, иако је прошле сезоне из везног реда постигао осам голова за Саутемптон и креацијом вукао Свеце напред. У националном тиму оперише из средине терена и извлачи се широко. Биће потребно обратити велику пажњу на њега, пошто уме да уочи рупе у линијама", пише аутор текста Доминик Бут.

О капитену Браниславу Ивановићу…

"Поуздани играч Челсија је можда премашио зенитх, али је и даље утицајна фигура у репрезентацији, без обзира на то што је изгубио место у Челсију. Ивановић ће покушати да одсеће Сема Воукса и заустави доток лопту до Герета Бејла, али би Велс могао да га намучи користећи његов мањак брзине док се враћа".

О Немањи Матићу…

"Пре две године био је изузетан, прошле сезоне се није видео, али под Антониом Контеом поново улази у најбољу форму. Чудноват је то случај имајући у виду његову огромну снагу и способност да чита игру.  Постао је кључни играч српске екипе откако се вратио из самопроглашеног изгнанства 2013. године. Има 30 утакмица за национални тим. Упорно ће пратити агилног Арона Ремзија у средини терена".

О Александру Митровићу…

"Није тренутно у Премијер лиги, али биће следеће сезоне. Повремено уме да буде усијане главе, често је конфликтан, али увек опасан, Митровић је и сада у голгетерској форми. Нападачу Њукасла тек су 22 године, али представља физички доминантну фигуру напред. Постигао је два гола у импресивној победи Србије над Аустријом од 3:2 на њиховој последњој утакмици и још једном ће предводити екипу у велшкој престоници".

О Лазару Марковићу…

"Сећате ли га се навијачи Ливерпула? На Енфилд је уз фанфаре стигао 2014. године, а и даље је под уговором са клубом иако је тренутно на другој позајмици, сада у Спортингу из Лисабона. Марковић поново хвата ритам и обично у репрезентацији доприноси уласком са клупе. Могао би да им донесе брзину кад Велс почне да се умара".

И за крај о Зорану Тошићу…

"Још један заборављени човек Премијер лиге и играч који би могао да се сврста у категорију ‘сер Алекс Фергусонови највећи промашаји’. Дошао је на Олд Трафорд као 22-годишњак 2009, али је одиграо само две утакмице. Од тада је одиграо 169 утакмице нза московски ЦСКА, уписао 75 наступа за Србију и једно је од првих имена на списку селектора Славољуба Муслина".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар