Велшани: "Имамо ожиљак од Србије, али сада смо другачији"!

Селектор репрезентације Велса Крис Колман рекао је да зна колико је важан предстојећи дуел са Србијом, као и да ће његов тим желети не само да освоји бодове, већ и да пошаље поруку свима.

Фудбал 12.11.2016 | 08:00
Велшани: "Имамо ожиљак од Србије, али сада смо другачији"!
Србија је у квалификацијама за Светско првенство 2014. победила Велс 6:1 код куће и 3:0 у гостима, али је пропустила тај турнир, а онда имала и катастрофалне квалификације за ЕП, у којима је Велс блистао.

"Орлови" су у прва три кола квалификација освојили седам бодова од могућих девет, док је Велс освојио пет.

"Знамо колико је ово важно. Имамо још седам утакмица и не можемо пропуштати прилике да направимо корак напред. Ако победимо, нисмо се пласирали, ако изгубимо, нисмо испали из квалификација. Али, морамо да пошаљемо поруку, јер нећемо играти до Божића. Они су последња екипа која нас је добила код куће у квалификацијама", рекао је Колман новинарима у Кардифу, а пренели су британски медији.

Селектор Велса је казао да су се ствари промениле у односу на 2013.

"Ми смо сада другачији тим, али су и они. То јесте ожиљак и он не може да нестане, али нећу говорити играчима да играју да би се светили. Нема тога више. Итекако смо се искупили навијачима после тога и оставили смо те поразе иза себе".

Колман је објавио и да је Арон Ремзи спреман да игра и да ће бити у стартној постави против Србије.

Везни фудбалер Велса се тек недавно опоравио од повреде тетиве коју ј добио у првом колу Премијер лиге. Он је паузирао скоро три месеца, после чега је одиграо само 113 минута за Арсенал.

"Спреман је и делује сјајно. Није много играо за Арсенал, али ће, наравно, бити у првом тиму у утакмици која нас чека. Играће колико буде могао да издржи, а не знамо колико је то, али знамо да је он, уопштено гледано, један од најспремнијих играча у фудбалу. Видећемо где се тренутно налази, али ће почети утакмицу", навео је Колман.

Меч Велс - Србија у квалификацијама за Светско првенство 2018. игра се у суботу од 20.45 часова у Кардифу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар