Бараж: ''Орлићи'' крећу у одлучујуће двије битке за ЕУРО!

Прва утакмица баража за пласман на првенство Европе, између младих фудбалских репрезентација Србије и Норвешке, биће одиграна од 18 сати на стадиону Партизана.

Фудбал 11.11.2016 | 13:00
Бараж: ''Орлићи'' крећу у одлучујуће двије битке за ЕУРО!
Селектор младе фудбалске репрезентације Томислав Сивић прихватио је улогу фаворита против Норвешке у баражу за Европско првенство и поручио да противник мора да буде свестан да против себе има европске и светске шампионе.

"Долази нам најважнији меч ове године, свесни смо његовог значаја и улога пласмана на Европско првенство. Добро смо се спремили и сутра ћемо то доказати против добре репрезентације. Норвежани долазе на наш терен, у земљу шампиона и морају то да осете", рекао је Сивић на конференцији за медије у просторијама ФСС на Теразијама.

Он је истакао да због повреда у првом дуелу сигурно неће играти Милош Вељковић и Михаило Ристић, а највероватније ни Марко Грујић, који би требало да буде спреман за реванш.

"Вељковић није могао да дође, али је Вердер послао његову дијагнозу и прихватили смо је. Грујић је дошао, одрадио је тренинг, али много је реалније да одигра други меч. Нећемо моћи да рачунамо ни на Ристића због повреде, али је конкуренција јака и други момци ће искористити шансу", рекао је Сивић и додао да ће уместо Вељковића у стартној постави играти Вукашин Јовановић.

На питање новинара како коментарише чињеницу да Србија боље игра у гостима, Сивић је имао спреман одговор:

"Имамо проблем са физичком припремом и углавном смо прве утакмице у циклусу играли у гостима. Зато ћемо дуеле са Норвежанима поделити на четири полувремена, па ће тамо и минутажу дозирати појединим играчима", казао је Сивић и осврнуо се на Норвежане.

"Поштујемо их, али не бисмо смели да их преценимо. Ми се питамо и желимо да покажемо да имамо много наших "Едегарда" и играча који играју у великим тимовима попут Бенфике, Зенита, Лација... Имамо са чим да претимо и не бежимо од улоге фаворита".

Како је навео, циљ је победа без примљеног гола.

"Да ли био био задовољан са 1:0? Нисам се бавио резултатом, нисмо навикли да калкулишемо. Тако је било и против Италије у гостима и надам се да ће нам се сада вратити за испуштену победу", закључио је Сивић.

Десни бек Милан Гајић позвао је навијаче да пруже подршку са трибина и носе их до тријумфа.

"Много смо претходних дана причали за медије, а сада је порука свих нас је да ћемо разговарати на терену. У прошлости смо показали да народ има шта да види од нас. Сутрашња утакмица је печат ове генерације и позвао бих навијаче да нас подрже на стадиону", поручио је фудбалер Бордоа.

Реванш је четири дана касније у Драмену.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирсо

11.11.2016 13:28

Сретно комшије до побједе ако Богда.

ОДГОВОРИТЕ