Фергусон: Прави се мит око мог ''урлања''!

Легендарни менаџер Манчестер Јунајтеда Алекс Фергусон рекао је да тимом није владао помоћу страха, иако је открио да се више пута уносио у лице фудбалерима.

Фудбал 13.11.2016 | 19:00
Фергусон: Прави се мит око мог ''урлања''!
Вејн Руни је у својој аутобиографији написао да није постојало "ништа горе" од такозваних "третмана феном", али је Фергусон проговорио о томе и рекао да је само желео да из својих играча извуче позитиван став.

"Превише се гради мит око тога. То се десило око шест пута за 27 година, што ће вам рећи и играчи", рекао је Фергусон на Светском бизнис форуму у Милану, а пренели енглески медији.

Шкотски стручњак је за то окривио свој карактер.

"Имао сам проблем ако ми играч одговара. Онда бих кренуо ка њима. То је био мој проблем. (Легендарни менаџер и Фергусонов ментор) Џок Стајн ми је увек говорио да сачекам понедељак за разговор са играчима, али ја нисам могао да чекам. Зато сам им у суботу после утакмица говорио тачно како се осећам јер смо целе недеље тренирали на високом нивоу и очекивао сам победу у свакој утакмици", каже Фергусон.

Он је оценио да истина има дејство.

"Говорио сам им истину, а истина ради. Сви играчи су то разумели и нису ми то узимали за лоше. Онда бисмо дан после све то остављали по страни и припремали бисмо се за нову победу. Никада то није била страховлада. Наведите ми један тим Манчестер Јунајтеда који је играо под страхом. Мој посао је био да у тим унесем позитиван приступ, да им омогућим да се изразе, никада не предају и да уживају играјући за клуб. То је била светиња", рекао је Фергусон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар