Кобаш је примјер толеранције и поштовања

Безбједносно стање у вишенационалној Мјесној заједници Кобаш је задовољавајуће, а становници, без обзира на вјерску припадност, живе у толеранцији и поштовању по чему могу служити за примјер, констатовано је на састанку представника мјесне заједнице, Исламске заједнице, Полицијске станице Србац и Подручне основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Кобашу, на коме се поводом доласка новог, младог ефендије Фикрета Делића у ово мјесто расправљало о безбједносној ситуацији и међусобној сарадњи.

Република Српска 10.11.2016 | 18:37
Кобаш је примјер толеранције и поштовања
„Настава у основној школи коју, осим српске похађа и око 40 бошњачке дјеце и мањи број дјеце осталих народа, а одвија се без икаквих проблема. Потврђује то и чињеница да њихови родитељи сарађују са наставницима и до сада нису имали примједби на рад и однос према дјеци“, рекао је руководилац школе Жељко Цвијановић.

Командир Полицијске станице Србац Небојша Новаковић рекао је да је безбједносно стање и јавни ред и мир у Кобашу повољније у односу на многа друга мјеста у општини. Ипак, додао је, да ова служба нема такве капацитете да обезбјеђује сваку кућу или установу свих 24 часа, те да је зато неопхопдна помоћ и сарадња полиције и грађана.

„Ми смо спремни на сарадњу и стварање повјерења, а помоћ грађана у овој области је од великог значаја“, казао је Новаковић.

У Исламској заједници Кобаш изражавају захвалност за разумјевање и помоћ коју су имали у протеклом периоду од локалне заједнице, нарочито када је у питању финансирање Исламске заједнице, изградња неких објеката и санирање клизишта које је угрожавало бошњачко гробље.

Састанку у Кобашу присуствовали су: муфтија бањалучки др Осман ефендија Козлић и директор Управе за вјерске послове Ријасета Исламске заједнице Нусрет ефендија Абдибеговић. Они су изразили задовољство успостављањем толерантног суживота у Босанском Кобашу уз слободу испољавања вјерских осјећања, разумјевања и сарадње међу људима у овој средини.

„Имали смо пуну подршку бившег начелника општине Драге Ћирића, а очекујемо да ће и нови начелник Млађан Драгосављевић имати разумјевање у наредном периоду“, рекао је предсједник Меџлиса Исламске заједнице Мустафа Мујчић.

БН телевизија (С. К.)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

мф

10.11.2016 18:17

Мозда је то тако?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

10.11.2016 19:48

Бут је било нит це бити!

Name

Кјево

11.11.2016 19:52

Јесте тако јер ту у Кобас би требало довести политицаре да виде како људи једни са другима живе,славе а богами и тугују заједно.За то што ово мјесто служи за примјер велике заслуге припадају Мирзету Пезеру бившем имаму у Кобасуи Слависи Топицу кобаском попу.То су људи вриједни поштовања.

Name

Xx

10.11.2016 22:29

Ти си Михаило редовно паметан и мудар, цеститам

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре xx

11.11.2016 07:06

Микић је вјерски фанатик, и шовиниста, такви су нас и довели 90-тих, сад овдје гдје смо.

Name

МИХАИЛО Микиц

11.11.2016 11:25

Ре xx, многи попови, фрарари и ходзе јесу били сарадници УДБЕ, али они никад нису били глупи удбаси попут тебе!

Name

хм

11.11.2016 14:31

Ето среце да је народ паметан и не дозволи да га дијеле по вјери и нацији,а они који га дијеле пуне дзепове и рацуне код банака,а велики број људи копа по контајнерима да би имао један оброк дневно . Залосно,али истинито.