Трамп искористио бијес средње класе

Сенатор из Вермонта Берни Сандерс изјавио је да је Доналд Трамп искористио “антиестаблишмент“ расположење у америчкој јавности.

Свијет 10.11.2016 | 17:50
Трамп искористио бијес средње класе
Противкандидат Хилари Клинтон на изборима у Демократској партији за председничког кандидата је истакао да жели да сарађује са новоизабраним председником САД у помагању радницима, али је истакао и да се и даље противи његовој политици.

Сандерс је казао да је Трамп успео да победи на изборима искористивши бес грађана “разорене средње класе“ упућене естаблишменту.

Док се у градовима широм Америке одржавају протести због победе Трампа на изборима, Сандерс је рекао да је спреман да сарађује са њим, али и да ће се јасно противити сексистичкој и ксенофобичној политици новог председника САД.

“Трамп се усмерио на бес средње класе која је уморна од економске политике естаблишмента, политике естаблишмента и медија које контролише естаблишмент. Људи су уморни од дужег рада за мање плате, од гледања како добро плаћени послови одлазе у Кину, од милијардера који не плаћају порезе и тога што не могу своју децу да школују, док богати постају још богатији“, написао је Сандерс.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цезар

10.11.2016 17:26

Конацно це Трумп стати банди у крај. Вец видим његов други мандат. Зато и јест естаблисхмент био против њега, али Американци се питају а не ј.бени естаблисхнент.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

10.11.2016 19:50

Камо среце да је тако. ПРЕСЈЕДНИК у АМЕРИЦИ немозе да постане свако!

Name

#

10.11.2016 22:37

МИХАИЛО Микић, Бил Клинтон је оно на шта ме твоја изјава асоцира. Мислим да је Доналд Трамп нешто сасвим друго, потпуно је супротан Билу Клинтону и сличнима. И долази из сасвим другог миљеа. Американцима је дошло до грла и коначно су прогледали и изабрали правог човјека. Људи попут Трампа нису они који обећавају и лажу, него кажу за шта ће се залагати. И то и ураде. Људи попут Трампа држе до свог образа, за разлику од људи попут Клинтона. Трамп је побиједио зато што претходници нису држали до свог образа. САДу слиједе промјене. Слиједе и промјене у вањској политици. Оно што одговарало онима о којима су Клинтон и Обама водили рачуна не одговара овима о којима нису водили рачуна.

Name

буссс

10.11.2016 19:35

Доста је васе сотонске владавине цео свет је у кризи и рату од када су клинтонови на сцени и власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

10.11.2016 20:42

Па кад Хилари за средњу класу казе да су глупани и толико рузних ријеци о њима само због тога сто су ти исти се побунили и гласали за себе као прво па онда за трумана који би њихове захтјеве требао да услиси није ни цудо да демократи изгубие изборе..

ОДГОВОРИТЕ