Хрватска осула паљбу по Радету Шербеџији

Министарство хрватских бранитеља жестоко је напало глумца Радета Шербеџију због, како се наводи, његових изјава о посљедњем рату.

Регион 10.11.2016 | 14:20
Хрватска осула паљбу по Радету Шербеџији
Министарство је славном умјетнику поручило да тај ресор има обавезу да чува вриједности и тековине праведног, легитимног, одбрамбеног и, како се наводи, ослободилачког отаџбинског рата.

"Хрватски бранитељи из отаџбинског рата су бранили и одбранили Хрватску унутар међународно признатих граница од оружане агресије коју је извршила Србија, Црна Гора и ЈНА с оружаном побуном дијела српског народа у Хрватској", наводи се, између осталог, у саопштењу Министарства.

Шербеџија је, наиме, недавно на Београдском сајму књига представио своју нову књигу "Странац" (изабране пјесме) и том приликом рекао:

"Страшно је да овдје има толико талентованих и вриједних људи, врхунских спортиста и умјетника, а да смо ипак успјели да заратимо са сопственом браћом. Уз све те наше дивне таленте ми смо остали некако заостали, чим смо се могли крваво побити на крају 20. вијека", рекао је Шербеџија, пренијела је загребачка Н1 ТВ.

Подсјетивши да су се Словаци и Чеси разишли договорно и у миру, Шербеџија је даље рекао:

"А што су наши направили, сви народи на простору бивше Југославије? - Замрзили су браћу и кренули једни на друге. Па није случајно да су сви ти највећи ратници, такозвани хероји који су завршили у Хагу, заправо криминалци".

Напоменуо је и да су ти криминалци искористили неправду која је учињена несрећним људима како би произвели слијепу мржњу међу југословенским народима.

"Битанге, ето што су ти који су завадили обичан народ. Од тих битанги није се могла спасити дивна Југославија. Није важно ко је више страдао, чије су жртве најбројније, јер нисмо смијели дозволити да један поштен и частан човјек изгуби живот у Југославији. Неправедно одузет живот је свемирска катастрофа. Нисмо се могли цивилизацијски носити с историјским тренутком", навео је Шербеџија.

Извор: Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бошњак

10.11.2016 14:17

Човјек ништа није криво рекао, искрено ми је жао сваког убијеног човјека на нашим просторима, небитно да ли је Србин, Хрват, Бошњак.. чак не би имао ништа против тога да је СФРЈ опстала као држава.... АЛИ не на начин како је то замислио тадашњи Београд са Милошевићем на челу!! Његова болесна жеља да Срби као најбројнији народ буду доминантни у бившој држави и тежња да сва моћ буде сконцентрирана у Београду нанијела је велику штету Србима изван Србије, а друге народе је напросто натјерала да крену својим путем. Зато тврдим да Бошњаци не смију и неће себи допустит тај луксуз да као најбројнији народ у БиХ направе исту грешку као Срби у СФРЈ... треба поштовати и штитити права сва три народа једнако, само тако ће нам свима бити боље.. на крају ћемо сви ми, (не само Бошњаци) државу БиХ истински доживљавати као заједничку домовину.. исто тако сви заједно ћемо поштовати сусједне и аБда пријатељске државе, Хрватску и Србију! То је оно што нама треба, а не да вјечно будемо у неким сукобима, мржњи итд.. да нам дјеца одлазе у свијет трбухом за крухом, или хљебом ако је неком драже..

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

10.11.2016 15:25

Зато и РС треба да добије самосталност због петљања Бакира у послове србског ентитета, зyто збогом брацо муслимани.

Name

ИСТИНА

10.11.2016 14:19

ЦОВЈЕК РЕЦЕ ИСТНУ И БИ КРИВ ЦУДНИ СМО МИ ЉУДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

10.11.2016 16:51

Шербеџију за првог предсједника нове Југославије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

11.11.2016 06:49

Нема тога који бих неком изјавом удовољио сва три већинска народа у БиХ или на Балкану...

ОДГОВОРИТЕ