Дураковић - Грујичић: Примопредаја дужности

Новоизабраног начелника општине Сребреница Младена Грујичића приликом јучерашњег доласка на посао и ступања на дужност није дочекао његов претходник и противкандидат на изборима Ћамил Дураковић, али данас су се, ипак, састали и обавили примопредају дужности.

Република Српска 10.11.2016 | 13:40
Дураковић - Грујичић: Примопредаја дужности
Грујичић је након примопредаје захвалио Дураковићу што је показао коректност и, ипак, дошао да се примопредаја обави демократски у складу са прописима.

Он је изразио очекивање да ће остварити међусобну сарадњу с циљем успјешнијег рада и побољшања стања у овој средини.

"Драго ми је што су овим демантоване приче злонамјерних да ћу наићи на опструкцију и ометања у раду. То није потребно никоме, јер нам је заједнички циљ да стварамо услове да буде боље свим грађанима ове општине, без обзира на њихову политичку опредијељеност и националну припадност", рекао је Грујичић.



Он је истакао да је свјестан да је преузео огромну одговорност, јер је општина Сребреница веома осјетљиво мјесто, познато у цијелом свијету и посвећује му се посебна пажња, али да жели да формира тим и мултиетничку скупштинску већину која ће омогућити да се заједничким радом поправља имиџ ове локалне заједнице и омогући њен развој.

"Наставићемо реализацију започетих пројеката и покренути нове. Циљ је да што прије усвојим ребаланс буџета за ову годину и припремимо буџет за идућу, као и програм рада. Очекујемо сагласност Министарства финансија Републике Српске на приједлог ребаланса буџета", рекао је Грујичић.

Он је оцијенио да је солидно стање у буџету и да општина није у дефициту, те изразио очекивање да ће ускоро доћи до политичког договора и формирања мултиетничке скупштинске већине, уколико буде могуће, да би се кренуло у остварење предизборних обећања и реализацију пројеката који ће омогућити просперитет свим становницима Сребренице и њен бржи економски развој.

Дураковић је изјавио да је као легалиста и бивши начелник дошао да преда дужност и потпише записнике о примопредаји, те да је разговарао са Грујичићем и пренио му неке сугестије за рад у наредном периоду.



"Циљ ми је да се стање у овој средини нормализује, да се сачува мир и да грађани не осјете застој у функционисању локалне власти. Као што је мени болно не бити начелник и Грујичићу је болно бити на тој дужности, јер су обавезе и очекивања огромни, а могућности су ограничене и често се наилази на неразумијевање", рекао је Дураковић.

Он је пожелио успјех у раду новом начелнику и истакао да га радује да су му интереси грађана приоритет у раду.

Према његовим ријечима, Грујичић није затекао дугове у буџету и општина ће моћи измиривати обавезе до усвајања ребалнса.

Он је истакао да остаје да живи у Сребреници, да не жели бити замјеник начелника општине, али да му је жеља да се реализују пројекти који су започети и договорени, те да се убрза развој овог мјеста с циљем бољег живота свих грађана.

Дураковић каже да његова апелација Уставном суду БиХ на резултате избора у Сребреници није политичко питање него коришћење законског права и да не зна када ће бити одлучивано и како ће се суд одредити о тој апелацији, али је желио да искористи ту правну могућност.

Извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цука

10.11.2016 13:18

Цамиле ти си за њега господин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.11.2016 13:40

Што, зато што је Ћамил. Доста је више манипулација са Сребреницом и прања пара кроз донације. Младене, једино те молим, да 11.јула забраниш да се око меморијалног центра продаје пиво, печења јагњетина, јефтина кинеска роба итд. Покажи достојанство.

Name

ре.ре

10.11.2016 14:34

Бас тако.

Name

yугословен

10.11.2016 16:56

ОБОЈИЦА СУ ПОКАЗАЛИ ДА СУ ЉУДИ А НЕ ОВА ГОВНА БАКИР ДОДИК ЦОВИЦ

ОДГОВОРИТЕ