Зашто репрезентативци Велса своју највећу звезду, Бејла, зову "Тарзан"?!

Фудбалер Реал Мадрида Гарет Бејл један је од најплаћенијих спортиста света, а саиграчи из репрезентације Велса шале се на његов рачун кад год им се укаже прилика, рекао је репрезентативац Џо Ледли.

Фудбал 12.11.2016 | 11:00
Зашто репрезентативци Велса своју највећу звезду, Бејла, зову "Тарзан"?!
Бејл је прошлог месеца потписао нови шестогодишњи уговор са Реалом вредан 170 милиона евра, а у уговору је откупна клаузула од милијарду евра.

Разлика у плати између Бејла и осталих репрезентативаца Велса је значајна, али је Ледли рекао да на Бејла нису утицали новац и слава.

"Он заслужује сваки пени и све што му се лепо догоди у животу. Доказао је да је један од најбољих фудбалера на планети, али у тиму нема љубоморе. Знамо Гарета још откако је као дечак играо за Саутемптон и нисам приметио да се променио, што је бриљантно. Људи се промене у фудбалу и оду неким другим путем, али он је остао исправан, остао је иста особа", рекао је Ледли, пренели су британски медији.

Ледли је навео да Бејла задиркују саиграчи из репрезентације за многе ствари, од фризуре па до голферске вештине.

"Он је један од нас, не занима нас име и даље ћемо га задиркивати и исмевати, али ће и он нас. Такве догодовштине имамо у екипи. Ако бисте га питали, рекао би вам да воли да игра за Велс и такво заједништво имамо. Није важно ко се како зове, сви смо заједно као тим и никога не можете другачије да третирате. Сви смо једнаки", додао је он.

Ледли није желео да открива детаље, али је рекао да је било шала на рачун Бејлове дуге косе.

"Задиркивали смо га кад му је пунђа спала током утакмице против Грузије прошлог месеца. Изгледао је као Тарзан. Такође, прилично је добар у голфу, па га задиркујемо и кад тамо погреши. Али, греши баш, баш ретко. У ствари то је заправо депресивно, пошто не знам у чему није добар", рекао је Ледли.

Фудбалска репрезентација Велса играће у суботу од 20.45 у Кардифу против Србије, у квалификацијама за Светско првенство 2018. године. На табели у Групи Д Србија и Ирска имају по седам бодова, а Велс је трећи са два бода мање. Последњи пораз код куће Велс је доживео управо од "орловА", који су у септембру 2013. тријумфовали са 3:0 у квалификацијама за прошли Мундијал.

"То баш и није била наша најбоља партија, али од тад смо превалили велики пут. Биће ово потпуно другачија утакмица од те претходне. Напредовали смо у међувремену, стекли искуство које може да буде кључно, а и постали смо компактнија целина. Још смо непоражени у овим квалификацијама и желимо да тако и остане", закључио је Џо Ледли, иначе центарлни везни Кристал Паласа.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар