Мићо Мићић: Бијељина заслужује ауто-пут

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да бијељинска регија заслужује ауто-пут и да за то има и подршку Владе Републике Српске.

Република Српска 10.11.2016 | 12:20
Мићо Мићић: Бијељина заслужује ауто-пут
Мићић је у изјави најавио да ће у предстојећем мандату наставити реализацију започетих пројеката, те да је за њега најважнији пројекат - завршетак изградње канализационе мреже у оквиру које је урађен најсавременији пречистач отпадних вода у БиХ.

"Веома брзо крећемо у реализацију овог пројекта за који имамо обезбијеђено 13 милиона КМ које смо добили као донацију од холандске Владе", навео је Мићић.

Он је додао да је приоритет и заштита Семберије од поплава, као и привлачење нових инвеститора.

"То су два важна предуслова за повећање стандарда наших суграђана, као и за остварење других планираних пројеката. Међу тим пројектима се издвајају унапређење услова за студирање у Бијељини, укључујући изградњу студентског кампуса, изградња нове спортске дворане, измјештање аутобуске станице из центра града, унапређење туристичке понуде, уређење дијела Бијељине око канала Дашница... Имамо четири године да остваримо планирано и вјерујем да ћемо успјети, пошто су ови планови реални и потребни нашем граду", рекао је Мићић.

Приоритет за Бијељину је, каже Мићић, заштита од поплава - изградња дринског насипа и регулација ријеке Јања, за што је дио средстава већ обезбијеђен захваљујући одличним односима са Амбасадом Турске у БиХ.

Он је нагласио да је неопходно око милион КМ да би била завршена зграда Центра за социјални рад, а за бројне планиране пројекте очекује сарадњу са вишим нивоима власти.

"То желим и то очекујем, јер заједнички морамо радити и рјешавати многа значајна питања, прије свега, питање касарне", рекао је Мићић Срни и додао да је за то неопходна подршка и Владе Републике Српске, као и Савјета министара БиХ.

На питање да ли очекује подршку будуће скупштинске већине за реализацију планираних пројеката или би, пак, могло доћи до неке врсте "отклона", Мићић је рекао да жели са свима сарадњу, без обзира да ли је ријеч о власти или опозицији.

"Са свим странкама смо договорили формирање већине, осим са СНСД-ом и СП-ом. Имам намјеру да разговарам и са СНСД-ом били они власт или не у будућем сазиву, јер конструктивна опозиција доприноси унапређењу живота грађана. Не желим рат са било ким и посљедњих шест мјесеци у Бијељини јасно се видјело да једни без других не можемо да функционишемо", нагласио је Мићић.

На протеклим локалним изборима Мићић је био кандидат Савеза за промјене за градоначелника и трећи пут добио, како каже, тијесну, али, ипак, подршку грађана Бијељине.

Извор: СРНА