Мари: Ноле је увијек био насмијани клинац!

Шкотски тенисер се присетио какав је Ђоковић био када су се упознали, пре читавих 18 година!

Тенис 11.11.2016 | 14:15
Мари: Ноле је увијек био насмијани клинац!
Два прва тенисера света, Енди Мари и Новак Ђоковић познају се од малена, још из времена док су само били велики таленти за које се тек наслућивало да могу да буду оно што су сада.

Шкот је иначе само недељу дана старији од нашег аса, али је у јуниорским данима био бољи играч, пре свега због јачих физикалија. Међусобно поштовање, али и пријатељство које гаје из тих дана, наставило се до сада, иако су тренутно највећи ривали у белом спорту. А и шире. На реду је још један тест њиховог другарства пошто од недеље креће завршни мастерс у сезони, који се игра у Лондону.

Мари, који ретко или никада прича лоше ствари о колегема, а нарочито о Новаку, присетио се како је Београђанин био и остао отворено и насмејано дете.

"Нас двојица се знамо "одувек", са разних јуниорских турнира, пошто смо исто годиште. Први пут смо играли један против другог када нам је било 11. И могу вам рећи да се Новак скоро уопште није променио. Увек је био отворени, насмејани клинац, спреман за шалу и причу са свима."

Колико су различити Новак и Енди, најбоље говори присећање некадашњег цимера Марија у Шпанији, неуспелог холнадског тенисера, Јесеа Хуте Галунга.

"Енди је био веома стидљив, крио се од свих. Чак и када смо се возили у колима он би увек сео иза возача, ћутао и гледао у даљину. Доста је јео слаткиша, а сатима је сваки дан играо видео-игрице, пре свега ФИФА-у на Сонију Плејстејшну. Могао бих рећи да је у кући био лењ. Живео је у свом свету, али је и био у могућности пошто се већ тада знало да је неизмерно талентован".

Разлог Ендијеве повучености вероватно се може наћи и у томе што је један од преживелих чувеног "масакра у Данблејну", када је помахнитали Томас Хамилтон марта 1996. ушао у Маријеву основну школу, убио шесанесторо ученика и једну наставницу, да би на крају и себи одузео живот. Такав страх и шок сигурно је утицао на сада првог темнисера света.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар