Дачић увјерен да ће Трамп посјетити Србију

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да је увјерен да ће нови амерички предсједник Доналд Трамп посјетити Србију.

Србија 10.11.2016 | 12:00
Дачић увјерен да ће Трамп посјетити Србију
"Сигуран сам да хоће", рекао је Дачић за "Блиц", одговарајући на питање да ли би Трамп, чији је избор Србија дочекала са симпатијама, могао да буде први предсједник САД који ће послије 30 година посјетити Србију.

Лист подсјећа да се Дачић у вријеме када је био премијер Србије састао са Трампом прије три године у Њујорку током сједнице Савјета безбједности УН и са њим разговарао о инвестирању у Србију.

"Позвао сам га да инвестира у Србију. Он је врло брзо послао своју екипу да испитају локације за изградњу хотела, али тада ниједна није била спремна. Штета што није направио хотел у Београду, јер то би нам сада била велика предност", рекао је Дачић.

Састанак Трампа и Дачића трајао је тада око сат времена, а Дачић је навео да је Трамп оставио веома позитиван утисак на њега.

Уколико би Доналд Трамп посјетио Србију, био би тек четврти предсједник САД који је био у Београду.

Први је то учинио Ричард Никсон, 30. септембра 1970. године, а њега је на аеродрому у Београду дочекао предсједник СФРЈ Јосип Броз Тито и његова супруга Јованка Броз.

Послије Никсона, Београд је посјетио и Џералд Форд, а затим 1980. године и Џими Картер, кога је Тито угостио и на Брионима.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дон

10.11.2016 11:08

Значи нити један једини предсједник САД-а није посјетио Србију, већ су посјећивали Југославију, долазећи Титу у госте. Био би велики пораз за Србију, ако то ни Трумп не учини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

10.11.2016 11:12

Наравно да ће доћи јер су српски политичари давно Трампу обећали порушену зграду генералштаба гдје ће Трамп правити луксузни објекат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хити

10.11.2016 13:48

Хоце под условом да спријеците косаву да не пусе му у косу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дацицу

10.11.2016 14:18

Доцице он као сто су остали долазили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

10.11.2016 16:27

Хоце посјетице као и Бус хрвацку кадје приступила НАТО.у

ОДГОВОРИТЕ