Жардим: Фалкао је један од најбољих нападача на свијету!

Фудбалски клуб Монако и даље Радамела Фалкаа сматра једним од најбољих светских нападача, а циљ је да га задржи и врати у стару форму.

Фудбал 11.11.2016 | 15:30
Жардим: Фалкао је један од најбољих нападача на свијету!
Играјући за Порто постигао је 72 гола на 87 утакмица, а потом и 70 погодака на 91 мечу у Атлетико Мадриду.

Он је у Монако дошао 2013. године за 60 милиона евра – прве сезоне је дао 11 голова на 19 утакмица, пре него што је у јануару тешко повредио колено.

Због тога је пропустио Светско првенство у Бразилу, а следеће две сезоне је позајмљиван Манчестер јунајтеду и Челсију и потпуно је пао у форми и други план. Изгубио је брзину и самопоуздање.

"Радамел остаје један од најбољих нападача. Има само 30 година. Наш циљ је да га вратимо на његов највећи ниво", рекао је тренер Монака Леонардо Жардим француским медијима.

Жардим је критиковао његову одлуку да физички неспреман оде у Премијер лигу.

"Он је покушао да настави да игра на високом нивоу. Нормално, када је играч повређен, не треба да мења клуб. Није лако опорављати се од такве повреде и играти у исто време. Фудбалери нису машине", казао је Жардим.

Ипак, Монако је летос одлучио да га задржи, а он је оправдао поверење и на 10 утакмица дао осам голова, што га је препоручило и селектору Колумбије да га врати у репрезентацију.

Фалкау је потребан један гол, у наредне две утакмице против Чилеа и Аргентине, како би постао најбољи стрелац репрезентације Колумбије.

"Радио сам напорно како бих се вратио у национални тим", рекао је Фалкао, који је за репрезентацију своје земље наступио 25 пута.

Сам Фалкао је оптимиста када је у питању наставак сезоне.

"Што више играм, бићу све бољи", истакао је Фалкао.

Жардим, португалски тренер који већ трећу сезону води екипу Монака, ове сезоне води тим који игра атрактивно, нападачки и који је постигао 36 погодака на 12 лигашких утакмица.

Монако после 12 кола има 26 бодова, и други је на табели иза Нице.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар