Како је Симић видио љубав и храброст?

Пре две године, на данашњи дан, преминуо је глумац Никола Симић. Имао је 80 година, и до последњег дана је на екрану и ван њега ширио оптимизам.

Србија 09.11.2016 | 17:50
Како је Симић видио љубав и храброст?
Никола Симић, Фото: РАС

Никола Симић је рођен у Београду, у пекарској породици. У гимназији је глумио у драмској секцији, а касније је дипломирао на ФДУ. Иако га публика највише памти по телевизијским и филмским улогама, био је члан Југословенског драмског позоришта од 1959. до јануара 2014.

Деца неког прошлог времена га памте као човека који је позајмио глас цртаном јунаку Душку Дугоушку, а реченица "Шефе, који ти је враг" коју је изговарао у свом маниру, актуелна је и данас.

Никола Симић је у интервјуу који је дао за "Пулс", четири године пре смрти , рекао између осталог „Знате како, човек се и заљуби."

-Не мора све да буде буквално да би било реално. Може да буде и платонски. Јесам заљубљен, први пут у животу. У себе! Шалим се, заљубљен сам у своје унуке, које су предивне. Старија Исидора воли позориште, а мала Сара има три године и не знам којим ће путем кренути. Али приватна прича и то... О томе нећемо причати. То је моје лично- рекао је Симић тада.

Он је објаснио и какве везе храброст има са заљуљивањем.

-А треба се заљубљивати. Психолози кажу да дође тренутак кад човек жели да промени начин свог живота. Треба имати храбрости и смелости и то урадити. Ја то знам, наравно из прве руке. Требало је имати храбрости и играти „Дунда“ у Дубровнику те вечери кад су ми саопштили да ми је отац умро. И нико то није знао. Требало је имати храбрости и играти „Бубу“ 30. децембра, а сахранити мајку 29 - објаснио је тада легендарни глумац.

Извор: пулсонлине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

09.11.2016 17:06

Легенда за зивота,легенда остаје и после смрти!

ОДГОВОРИТЕ