Вучић о Трампу и САД: Усе и у своје кљусе

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да Србија жели најбоље односе са САД, да се у изборе није мјешала и није подржавала ниједног кандидата, те да се нада да ће људи у Србији схватити да доста тога зависи прије свега од њих самих.

Србија 09.11.2016 | 13:50
Вучић о Трампу и САД: Усе и у своје кљусе
Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је честитао председнику САД Доналду Трампу на побједи, наводећи да Србија жели најбоље могуће односе са САД.

Премијер је рекао да се Србија, за разлику од многих, није мјешала у америчке изборе, јер је то сматрала унутрашњим питањем Американаца и слободном вољом америчког народа.

"Ниједног секунда нисмо подржали било којег од кандидата и поступили смо исправно, и то нећемо да урадимо ни када Трамп буде имао противкандидата", рекао је Вучић, наводећи да је посао Србије да "гледа своје изборе".

Говорећи о, како је рекао, општој радости и одушевљењу коју примећује у Србији и у СНС послије Трампове побједе, Вучић је рекао да то говори три ствари.

"Прво, да су се људи годинама и деценијама осећали под притиском и да им се сада чини да ће тај притисак бити смањен. Друго, нажалост, говори о разлозима наших неуспијеха у прошлости и томе да смо за њих увијек тражили кривца у неком другом, како бисмо избегли одговорност, а трећи разлог је 'чисто српски' јер неки људи мисле да је то 'мала освета', да смо дочекали нечији политички крај", рекао је Вучић и додао:

"Мене брине оно друго и зато бих волео да размишаљамо ''у се и своје кљусе'' и да градимо најбоље односе са САД", рекао је Вучић.

Он је додао да види да је реакција у Њемачкој на побједу Трампа веома тешка.

Вучић је подсјетио и да је Рудолф Ðулијани, иначе републиканац, за кога је рекао да је његов велики пријатељ и да ће имати важну функцију у америчкој администрацији, први подржао пројекат "Београд на води".

"Сад ће вам бити мало теже да ме нападате за све то", рекао је Вучић.

Он је, међутим, додао да има много пријатеља који су били на страни демократа, којих се никада не одриче, те захвалио бившем потпредсједнику САД Џозефу Бајдену што је учинио много за побољшање односа двије земље.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Беба

09.11.2016 14:04

Јој,да само ти можеш отићи са чела Владе

ОДГОВОРИТЕ
Name

три прста

09.11.2016 14:20

браво вучко....

Name

мф

09.11.2016 16:00

Одма би досао Др В.Сесељ

Name

***

09.11.2016 16:11

Бас је дрска ова беба, изгледа да јој , несто' треба...

Name

Црни

09.11.2016 14:12

Тако је Вучићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

24 минута

09.11.2016 16:02

Без обзира сто је тески манипулатор, али ова му је на мјесту... Тако се води политика, нема потребе стављати се на нецију страну, сацекај резултате, цеститатј побједнику и управо то у се и у своје кљусе, јер има САД и прецег посла од балканских земаља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

09.11.2016 17:06

Губитком Хилари Клинтон на изборима за ПРЕСЈЕДНИКА САД ИЗГУБИЛЕ су такидје њезине слуге на Балкану. Зато нетреба никога да цуди сто пацови први напустају брод који тоне!

ОДГОВОРИТЕ