Еротски музеј у Паризу: Колико кошта Мона Лиза у топлесу?

Чувени Музеј еротике у Паризу се затвара, због чега је организована аукцијска продаја експлицитних изложених предмета, од којих већина представља уметничка дела светски познатих сликара и вајара.

Занимљивости 09.11.2016 | 09:12
Еротски музеј у Паризу: Колико кошта Мона Лиза у топлесу?
Од шуме пениса до објекта из Јужне Африке, базираног на женским гениталијама, све је продато сваким следећим ударом чекића о сто, на овој великој аукцији.

Већина од 2.000 колекција је пореклом из Азије, укључујући и најстарији предмет, мермерну плочу индијског бога Вишнуа из тантричког индијског храма, која датира још из 18. века.

У аукцију су укључени и цртежи и фотографије из “Прекрасне епохе” Париза у 19. веку, када је овај град важио за светску престоницу задовољства.

У Музеју су се налазили и предмети узети из француских легалних бордела, који су затворени након Другог светског рата.

“Много људи је дошло у нади да ће набавити за себе понеки сувенир из овог Музеја, који никада неће бити заборављен”, рекао је аукционар Бертранд Корнет.

Дело Салвадора Далија, рељефна слика “Млада девица која се содомизовала роговима сопствене чедности”, продата је за 20.608 евра, а слика Мона Лизе у топлесу за мало више од 13.000 евра.

Цртежи које је радио Џорџ Волински, један од карикатуриста убијен током напада на новинаре сатиричног часописа “Шарли ебдо”, такође су се нашли на аукцији.

Једини француски еротски музеј мора бити затворен јер је власник зграде одлучио да неће да обнови уговор о закупу, а на неком другом месту не може да се пронађе ниједна одговарајућа просторија у коју би могао да стане цео музеј.

Власници музеја Џо Калифа и Алејн Плуми, бивши порно-глумац, који је основао музеј пре 18 година, рекли су да су пад броја посета туриста и повећана цена кирије довели музеј до краја.

Б 92
фото:инстагрм

Коментари / 0

Оставите коментар