Побједник избора славиће на Менхетну

Нови предсједник САД изборну побједу ће вечерас славити у Њујорку, ко год да побједи, при чему је републикански кандидат за евентуалну прославу изабрао релативно скроман хотел на Шестој авенији, док је његова демократска противница у те сврхе изнајмила огроман Центар Џевитс, јавио је АФП.

Свијет 08.11.2016 | 21:31
Побједник избора славиће на Менхетну
Те двије локације су само три километра удаљене једна од друге, а у том дијелу "Велике јабуке" може се видјети велики број Њујорчана и туриста, прилично исцрпљених изузетно напорном предизборном кампањом, наводи француска агенција.

У хотелу "Хилтон мидтаун", који се налази у близини такозване Трампове куле, особље приводи крају припреме постављајући огромне екране и подешавајући тон у балској дворани у којој њујоршки милијардер планира да одржи своју побједничку прославу.

Недалеко одатле, на обалама ријеке Хадсон, налази се Центар Џевитс, огромно здање са стакленим кровом, гдје Хилари Клинтон намјерава да прослави свој изборни тријумф.

У том дијелу центра Менхетна, туристи и пролазници одражавају дубоке подјеле у САД на изборни дан.

Тако Мики Гибсон, који се са породицом данас затекао у Њујорку, али жури у Јужну Каролину, гдје живи, да би гласао, каже: "Сви смо тамо републиканци, сви гласамо за Трампа, иако нисмо много задовољни његовим ставовима".

Гибсон описује Трампа као "непредвидивог човјека који не може да држи језик за зубима", али напомиње да "бирачи немају много избора".

С друге стране, члан обезбјеђења Центра Џевит Дона Томас каже да јој је драго што је кампањи дошао крај и истиче да ће гласати за Хилари Клинтон.

"Ако она изгуби, остаје нам само да се надамо најбољем", закључује ова млада Афроамериканка.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило

08.11.2016 21:50

Ако Хитлари побједи на изборима за Пресједника Американци и цијели свијет могу се надати само најгорем. Велике Ратове су отпоцињали демократи а не Репубкајанци. Све је то соу за политицки непросвецени народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Михаило

08.11.2016 22:00

Бус је отпоцео ратове свјетских размјера а Обама наставио,тако да ко год буде предсједник,мора проводити америцке интересе.Била она или он предсједник исто нам се писе.