Новица: Не бих пропустио дерби ни за шта на свијету!

Капитен Партизана Новица Величковић оценио је да је његов тим "у неколико минута" изгубио утакмицу против Црвене звезде у АБА лиги.

Кошарка 08.11.2016 | 11:15
Новица: Не бих пропустио дерби ни за шта на свијету!
"Мислим да смо изгубили утакмицу у неколико минута. Мени је бар тако изгледало. Имали смо предност, али смо им дозволили да направе велику серију. Они када се залете, ми немамо искуство да то зауставимо, што се показало много пута ове сезоне. Борили смо се, али шта је ту је, окрећемо се новим утакмицама. Ваљда ћемо научити нешто", рекао је Величковић.

Звезда је победила са 83:72, а у трећој четвртини је имала и више од 20 поена предности.

"Звезда игра доста чврсто и донекле сам се бојао да ћемо у једном тренутку можда мало и спустити гард, што је она искористила. Сигурно не прија пораз никоме, окрећемо се следећим утакмицама, треа да се вратимо на колосек", рекао је Величковић.

Ђорђе Мајсторовић је у једном тренутку пао, а капитен Партизана казао је да је терен 'чудан' и да се екипа понекад клиза, а понекада не.

"Жао ми је стварно, немамо много велику ротацију, али шта је ту је. Борићемо се за њега", рекао је Величковић.

Он је најстарији играч Партизана, али је познат и као велики емотивац. Међутим, овога пута, није реаговао на увреде са трибина.

"Не слушам ја то. Раније сам знао да реагујем на неке ствари, али сам сада искуснији, а морам и да дајем пример саиграчима. Ја уживам у сваком дербију. Вратио сам се емотивно. Једно време ми је баскет био да дођем и одрадим како знам и умем, али једноставно ја волим кад је пуна сала и кад се игра, то из мене вуче доста енергије", рекао је Величковић.

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је новинарима да Величковић није ни требало да игра, али да је сам одлучио да наступи.

"Пао сам на тренингу, да тако кажем, на здраву ногу и од тад сам имао мале сметње. Ја ове утакмице не бих пропустио ни за шта. Морам да их играм због себе као себе, стварно волим ово, а и да повучем и саиграче. Данас то није било довољно, трудили смо се и ето", рекао је Величковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар