Тајна другог спрата чувене Бијеле куће

Породица Обама полако пакује кофере и спрема се се исели са другог спрата Беле куће.

Свијет 08.11.2016 | 09:40
Тајна другог спрата чувене Бијеле куће
Пре него што просторије које су им биле дом претходних осам година уступе брачном пару Трамп или Клинтон, по први пут отворили су врата својих одаја на другом спрату Беле куће за један од најпознатијих магазина који се бави архитектуром и ентеријером "Арцхитецтурал дигест".

Децембарски број позанатог магазина доноси фотографије и причу о дому председничке породице на другом спрату Беле куће који је пре осам година преуредила прва дама Мишел сарадњи са дизајнером из Лос Анђелеса.



"Захваљујући Мичелу Смиту, приватне одаје Беле куће, не одражавају само наш приватан укус већ и богату историју ове земље. Изнад свега, овде се заиста осећамо као код куће", рекла је Мишел Обама у интервјуу за "Арцхитецтурал дигест".

Када је реновирање приватних одаја Беле куће у питању, за Мишел најважније је било да среди собе за своје ћерке Сашу и Малику, али и за своју мајку, открила је Мелиса Винтер, виша саветница Мишел Обаме.

"За њу, најважнија је била удобност и срећа њене породице", објаснила је Винтер.



Прва дама активно је учествовала у одабиру декора, боја и детаља за просторије у којима је породица Обама провела поседњих осам година.

Њени сарадници кажу да је Мишел желела да задржи дух простора и традиционалан стил, али и да дода модерне детаље. Тако су за слике и фотографије које красе зидове избарани малди уметници и уметници чија се дела никада нису налазила у Белој кући.

Новог председника који ће се уселити у ове просторије, 225 милиона Американаца са правом гласа бира данас, 8. новембра.



Извор: Арцхитецтурал дигест/Блиц
Фото: АП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Емсуд

08.11.2016 10:05

Јел то обама рудар из какња..аха.

ОДГОВОРИТЕ