Мари још једном показао колико поштује Новака...!

Можда ћу на врху бити само недељу дана и више НИКАД! Британски тенисер Енди Мари рекао је да ће уживати у томе што је први тенисер света, пошто можда тај успех неће дуго потрајати. Мари је од понедељка први на АТП листи, после освајања мастерса у Паризу и елиминације Новака Ђоковића у четвртфиналу тог турнира.

Тенис 08.11.2016 | 13:45
Мари још једном показао колико поштује Новака...!
- Био сам заиста нервозан пре финалног меча са Џоном Изнером - рекао је Мари, упркос томе што је победио Американца у свих седам претходних мечева.

Мари ће тако као први тенисер света дочекати завршни АТП турнир, који почиње 13. новембра, а Ђоковић ће се вратити на прво место ако победи у сваком мечу у Лондону. Ђоковић је био на првом месту АТП листе 122 недеље за редом.

- Можда ћу на првом месту на АТП листи бити само једну недељу, зато ћу сада уживати. Могао бих да изгубим прво место на завршном турниру и да никада више не будем први. Не знам да ли ми се још све слегло. Осећам се другачије него када сам освојио гренд слем или олимпијска злата – објаснио је троструки гренд слем шампион, двоструки олимпијски победик и освајач Дејвис купа.

Он је додао да су му многи тенисери честитали на освајању првог места.

- Ово је било невероватно путовање до самог врха листе - рекао је Мари, чији је брат Џејми у самом врху у конкуренцији дублова.

- Није било много тенисера из Шкотске, а за многе ствари које смо постигли заслужни су наши родитељи. Наша мајка је тениски тренер. Помогла нам је да заиста научимо тенис и да од малена уживамо у тенису - закључио је Мари.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар